19 May 2015

1.5mths post supra

irfan is still in the hospital...and we wud probably celebrate the upcoming Ramadhan here as well. He is turning 4mos nx week..how time flies.

Ya Allah..sembuhkanlah Irfan Faris ku.

04 May 2015

3.5.2015

Hepi besday sayang....

Mungkin ni besday paling sedih buat awak.
terpaksa jaga irfan di hospital. mama akhirnya down with viral fever...lama sgt duk spital kot byk benar kuman2 jahat yg singgah kat badan. irfan plak masih tak stabil..demam, infection, non stop secretions, ekzema seluruh badan. Kesian sayang mama..mesti penat kan nak melawan semua penyakit2 tuh.

Moga kita terus tabah menghadapi hari2 yg mendatang sayang. walaupun terlalu perit utk ditelan. Hari berganti hari..semakin byk pula ujian yg menanti. Moga Allah terus berikan kekuatan kpd kita semua. Luv u till jannah....sori mama takde kasik hadiah tahun ni :p

16 April 2015

Day 16 post op

It gets tougher as days passed by. Kadang2 mama rasa takut nak bangun pagi dan drive ke hospital, takut nk mendgr update terbaru Irfan, takut nk menerima kenyataan yg agak pahit utk ditelan. Bila mama tak update blog, maknanya mama terlalu sedih utk berkata2..down.. rasa sgt lemah. Deep down inside i know the surgery has failed, they are still looking up for answers, dan mama abah hanya mampu berserah dan berdoa sayang. Jika ini yg ditakdirkan utk irfan, kami akan terima dan redha insya Allah.

Byk kali doktor2 di sini tanya mama..are u a doctor? prof lucy di icu ni siap tanye..are u a paeditrician? mungkin derng pelik bila dgr mama sebut byk medical terms yg jarang org sebut. Derang x tahu siang mlm mama google n korek segala mcm info tentang penyakit sayang ni. Byk yg mama belajar..tp tak dinafikan, semakin byk yg mama tahu, semakin takut mama nk menghadapi hari2 yg mendtg sayang..Allah je yg tahu. Ada hikmahnya mama tak amik matriks sains bio kat ukm dulu. Mama mungkin boleh lulus cemerlang, tp rasanya mama x boleh jd doktor sbb mama terlalu lemah part nk kawal emosi. Silap hb mama menangis sama2 dgn mak pak patients hehe. Lagi satu, kalo mama pegi ukm dulu, mesti mama x jumpa abah sayang yg cool dan hensem tuh hehe. Untung sgt sayang ada abah yg sentiasa nmpk tenang, positif dan support mama everytime mama berduka. Ish abah mesti perasan bila baca ni :p

Laryngomalacia is a journey that we never planned, but insya Allah we will guide n embrace it together with you. Be strong sayang, moga dgn izin Allah irfan akan sembuh suatu hari nanti..amin.