14 March 2006

1] i should be able to finish the story within this week...there's another four more episodes to go and after that i can happily go home, not to think about what's gonna happen next and next. Heeesshhh sape yg tak tgk lagi, this one is highly recommended, the story, the leads, the supporting casts, the song...sumernyer sweet ok! I've never got myself into these so-called 'demam citer korea' after the famous winter sonata, autumn in my heart and full house long long ago. ..yeah not until a colleague of mine recentlyoffered to download the stories from her pc nyeh nyehhh

2] we now know the trick of how to make idlan from stop bothering either of us...'bothering' here could means disturbing his mama doing house chores, wailing for no reason when mama is bz putting on her tudung, kacau2 bila either of us tgh mkn, etc etc...
So what we need to do is to SAY this: "idlan, where's your ball? idlan, go and take your ball...atau ckp in bm pon boley, "idlan, mane ball mane ball? ha pegi carik ball".

p/s: asal dgr perkataan ball je, dia akan terus pegi carik ball dia hehehe...so terus x jadi kacau kitorang :)

8 comments:

aida said...

fawwaz's first word is not mama or papa.. it is 'fish'

yatipruzz said...

hehe fish eh..idlan dulu time 11mo pandai sebut abah..clear giler, berulang kali sebut...time tu kat kg pruzz. Blk kl je terus ilang word tuh..ntah kenape ntah :p

Kopi Suam said...

Ilman first word was kakakkk.. sebabnya masa kecik dia dijaga oleh indon yang deena panggil kakak...heehh sekarang pun tak pandai cakap lagi Ilman... :)

yatipruzz said...

idlan pandai ckp bhs german dia jer hehe..sentence dia bley tahan pjg tade full stop tp dia jela paham. dia rajin ckp time bgn tido :p

myjulieyana said...

yati.. ajar je dia byk2 vocab.. kite tgk kat carefour alamanda byk picture book utk babies yg ada gambar2 tuh.. macam flashcard la.. kite main ajar jer kat aisya, tak sangka plak dia ingat.. egg pon dah kenal.. spoon pon bleh sebut.. kagum gak.. diorang ni cepat blaja.. kite kena rajin je la mengajar.. kekadang tu mamanya yg malas.. hehe.. Aisya yg bersungguh gi carik flashcard tuh bawak kat kite suruh kite sebut.. hehe..

yatipruzz said...

kite slalu ajar idlan guna flash card tu, tp dia kureng interested. slalu ckp ngan dia, cuma belum tiba masa dia nak sebut lagi kot...dia paham tp tak sebut, sama ada dia betul2 tak reti sebut atau malas nak sebut hehe

p/s:aisya terer sbb mama dia terer!

myjulieyana said...

yer kot yati.. nanti die bleh sebut sure laju jer..

hish yati ni puji kite lak.. budak2 semua pon terer.. aisya ni suke di entertain.. tuh yg beli mcm2 nak bagi dia bz.. kalau tak bergayut jer kat kaki kite ni.. skang lagi laa manje tak hingat nye.. kalau geram sangat kite cubit dia baru dia lepas.. hehe.. jahat mak dia nih..

Anonymous said...

kalau lutfi, dlm byk2 gambar yg die tgk, kereta jer yg die tahu..hehe..slalu sebut ngan die..kalau naik tangga tuh sambil bilang anak tangga..kalau time rajin, die sebut ler.kalau time malas wat tak tau jer..

same jer cam lutfi yati..bukannye rajin sgt nak menyebut..ker sbb budak laki kot..heheh.ball jer die tahu..pastu kereta..hehe..tak macam pompuan..rajin sket..-su-