16 March 2006

1] pau yatipruzz/pruzzyati...pelbagai version ader, but last weekend's version were kaya and strawberry jem fillings hehe..pelik tak?



2] budak yg tgh blur dan kepenatan selepas mengexplore seluruh rumah dgn mama and abah...



......dan dia juga adalah budak yg sama yg telah menyembamkan muka ke bon*** seorang salesgirl cina di parkson, metro kajang semasa bermain 'hide n seek' dgn mama...imagine betapa malunya mama dia time tuh huhuhu

3] Im glad that i've finished the story...16 episodes altogether, and i was able to finish watching it within a week! what an achievement hehehe. Unfortunately (ke fortunately sebenarnyer :p), there's another one new story entitled 'Goong' stored in our server, and the inner part of self still battling whether to watch it or not. It's kind of hard to stop once you've started...im telling you, the force is too strong ok!

4] another 4 days to go...yeahh!!!

21 comments:

Aidura Sofiee said...

alhamdulillah, tak lama lagi yati dah nak masuk rumah baru ek... best, best, best :D

yatipruzz said...

alhamdulillah kak...excited ade, cuak pon ade pk cash outflows nnt hehe

mardhiah12 said...

yati, ko tgk kat office. server office store ke cerita2 tu?

p/s aku tgh pening ni, nak cari journal kat mana

yatipruzz said...

aini, adela sorang dua yg tumpang letak kejap kat server opis :p. pastuh delete balik la pas copy msk pc sendiri :)

ko dah start pening ek, baru 1st week ni...wat cuak aku jek hehe

Pruzz said...

Aini, carik je la online journal kat library UIAnyer website. Takpon, access online jurnal MMU. Call org library mintak password. Cakap ko student MMU.

yatipruzz said...

waa tetiba en pruzz bersuara :p

aini, kalo sesape malas wat assemen bley outsource kat pruz, insya allah dpt A hehe

ummi said...

muka idlan cam abah dia kan?

yatipruzz said...

ye ker ummi..hehe ke mana tumpahnye kuah kalo tak ke nasi (mmg cfm anak abah!)

mintak2 ler besar esok pandai and behave cam abah dia :p

Kopi Suam said...

Yati,
bila masa pi tengok umah....awat tak singgah

hmm rajin le makcik yati ni...kuih pau pulak..masuk le lekas umah nanti leh buat kelas memasak roti muffin dan kek kat TS...sekarang kan depa dok buat high tea every month....

myjulieyana said...

pruz, yati nak set bilik baru kot.. (hehe.. ada sebab memuji tu)

bestnyer yati.. dah nak masuk rumah baru.. housewarming jgn lupe ek.. bleh makan pau daging.. haritu tak sempat makan dah habis.. baper ribu nak kene ada duit masuk rumah baru? 20k sampai tak?

Idlan said...

Bukan tanak singgah Auntie, dah lalu pon depan umah auntie. Tapi sbb kami dtg 3 bijik keta (campur atok,nenek, paksu, paklong,maklong & kak hannah) takleh la singgah. Lagipon che' dah lapaq sgt..dah ngamok2

yatipruzz said...

k.zira - segan nak singgah, mmg slalu lalu depan umah akak..nntla kami beranikan diri serbu one day. Klas masak? ohh tidak saye bukan pro, setakat kasik org umah mkn bley la :p

julie- terpulang la, kalo nak serba serbi cun, duitnyer pon kenala voguedevas! tak sure lagi nak letak budget limit bape, kena survey harga sumer2 dulu. HOusewarming sudah pasti! tunggu dec 2006 time besday idlan ok! kite dah niat nak wat besday kek idlan sendiri :)))

kaezrin said...

eh nak pi mana?

Idlan said...

Che' takmau kek mama..Che' nak kek banana coklat with vanilla ice cream topping Secret Recipe

yatipruzz said...

kak erin- medan jer :)

anakku sayang - amboi demand plak eh..mama bagi plain sponge kek je kan baru tahu :p

Aidura Sofiee said...

tu la yati. klu nak fikir budget nak masuk umah baru ni, pening gak ek.

here are the checklists:-
1. grill rumah (perlu)
2. awning/atap (jika perlu)
3. beli lampu/chandelier/kipas/air-cond etc (perlu)
4. kos "installation" lampu/kipas/air-cond etc (perlu)
5. deposit air & letrik (perlu)
6. kabinet dapur/table top/kitchen accessories (jika perlu)
7. renovation (jika perlu)
8. langsir/window blinds (perlu)
9. perabut/built-in furniture (jika perlu)
10. barangan letrik/appliances (jika perlu)
11. brg hiasan rumah (jika perlu)
12. oth fittings: tikar getah, permaidani, tikar rotan kelasah etc (jika perlu)
13. landscaping/hiaslaman/garden chair (jika perlu)
14. bathroom accessories (jika perlu)
15. bedroom accessories (jika perlu)
16. shoe rack/cabinet (jika perlu)
17. duplicate kunci rumah (jika perlu)
18. cukai pintu/cukai tanah: coming soon ;) (wajib!)
19. housewarming/kenduri (of course la, kan)
20. upah potong rumput (jika rumah lot tepi/banglo)

ada lagi tak item yg missing dlm checklist, anyone? hehehe...

yatipruzz said...

hehe kak aidura, such a LONG list! tima kasih yer...mmg kena prioritize yg perlu dan tak perlu, macam bedroom/bathroom accesories tu, tu bley hold dulu..kena concentrate pd yg betul2 necessity dulu. Anyway tq!

yatipruzz said...

..and saye dah jot down sumer akak tulis tuh dlm diari..thanks :)

Aidura Sofiee said...

lagi satu akak terlupa nak jot down "the must have" item...

21. pagar: buy 3 nos. klu rumah double storey. 1 psg kat kitchen entrance, 1 psg kat bottom of the staircase, 1 lagi psg kat top of the staircase (perlu beli: jika ada anak kecil)

p/s*** kos "installation" (item no.4) termasuklah kos utk "wiring".

ada 2 jenis "wiring":-

[a] "wiring" luaran (yg ni kosnya murah tapi tampak berselirat/berserabut dgn "wire casing")

[b] "wiring" dalaman (kena tebuk dinding. yg ni kosnya mahal sket coz kerjanya agak leceh tapi tampak kemas)

yati pilihlah jenis wiring memana yg bersesuaian dgn budget.

but for living room, dining room, kitchen and others that are open to our guests; better choose the "internal wiring".

Aidura Sofiee said...

as for the kitchen, klu dpt install "ventilation fan" & hud dapur lagi baik untuk pengudaraan yg lebih segar/nyaman dan bebas asap.

juga utk mengelakkan "kelembapan".

mardhiah12 said...

yati, okeylah, aku rasa MBA tak teruk mcm MSc. pruzz, aku cop pruzz untuk tolong aku buat literature review, hahaha..boleh tak? aku taklah cuak sgt sbb aku rasa senang nak banding Msc. tu susah nak score, dan assignment byk (mcm aku cerita kat ko dulu)

well, utk pindah rumah, belilah suratkhabar star on friday, tgk iklan warehouse clearance, selalu ada jual paip murah, sink murah, lampu murah etc etc.