24 April 2006

yada yidi yuduuuu

Finally the announcement was out! alhamdulillah for the rezeki given :) tho i only settled for an average level, but still im getting something instead of nothing. the wish list was quite long, but i think the new house deserved a huge proportion from it. And not forgetting my dear sweetie hunny bunchy baby idlan hehe...tak sabar mama nak gi j card day.....nak beli buku, toys, baju, etc etc....myself and b? hmm allocate 5-6% cukup la kan b kan :p

my darling b was down for sore throat, fever and flu since last saturday....hope he's getting better and will be doing fine in his interview today...all the best to u!

safurah/ilish - thanks to u both, he got the offer! i was informed that the interview was just for formality purposes hehe

12 comments:

tini said...

wahwahwah meh la kita cuti beramai2 g J card day kat puchong mei ni. eheheh aku pun ingat nak shopping brg2 baby sementara larat ni eeheheheh.

p/s pruzz nak keja tempat lain dah ker? ;)

yatipruzz said...

tadela..dia part time ttc hehe.

jom book 18 may cuti haha...aku tak sabo nak tunggu JJ umah kita bukak!

mardhiah12 said...

aku ingatkan pruzz nak pindah ke UPM ke mana ke...tak try ke luck mpt lain ,hehe

yatipruzz said...

tunggu abis phd baru cabut. kalo cabut skang, phd kena bayar sendiri...lagipon dia kan loyal haha

ummi said...

lama dah tak retail therapy!
looking fwd to j card day oso but i'll be at midvalley.

how's idlan doing? kakak pun penah kena bisul, atas dahi. dia punya ngamuk tu mg semacam. tapi alhamdulillah tak prolong. sekali picit je abis seme2 keluar.

my advise - dont rush bab menghias2 rumah nih. mebbe you should leave the furnishing part (sofa, curtain, hiasan dinding) after 2-3 bulan duduk rumah dulu. you know, to get the 'feel' of what's suitable and what's not. of course, cat mengecat, plaster ceiling and all kena buat before move in. seronok kan, to finally move in the house to call our-own (ops.. digadaikan kepada T*, jangan lupa!)

eh, canne nak buat part time kat ttc tu? maybe mdh berminat.

yatipruzz said...

mivalley june kan hehe...

ttc tu, just fwd resume ke hr sana, they'll call for u if there's any vacant for part timers.

hias rumah? whatever it is, hias ikut budget! :p

idlan..he's doing well..semlm dressing, looks like new tissues starting to develop..insya allah for kids, dia nyer healing process cepat sket rite.

mardhiah12 said...

yati, ni mesti tak tahu ni. kalau dpt mana2 IPTA, they'll sponsor you to do master/phd oversea. kalau dptlah..u don't have to pay a cent. yg lebih menarik, mcm afie kan, dia kena buat within 3 years employment dgn UIA

yatipruzz said...

tahu tu aini...tp kalo pruz gi oversea, sape nak jaga kami? hehehe...dah discuss psl ni lama dah...pruz buat local jela..dgn aku yg nak sambung lg nih...susah kalo sorang duk oversea sorang kat mesia

siku|at said...

SEMUA ORANG PEGI OVERSEA LA YATI..
AMIK UNPAID LEAVE.. HEHEHEHEHE

yatipruzz said...

semah...utang umah sape nak bayar? bukan cukup elaun yg dpt tu huhu

sumer org yg pegi tu tak byk utang takpe la hehe

ilsa said...

pruzz tgh buat phd ke skrg? kat uni mana --mmu ke? bestnyee dah nk dpt doctorate.. kitorg punye plan tunggu ilish amik master kat oum ni pastu bila dua2 dah ada master, dua2 apply uni n buat phd kat oversea sesama..hehe.. plan berangan2 je.. harap2 jadi laa..amin!

awak x minat mengajo ke? usually kalau study oversea under uni ni gaji still jln plus dpt allowance kat oversea.. so cukupla kalau nak bayar hutang umah. akak yg kita kenal masa sambung master kat uk dulu siap dpt bayar hutang kete kat mesia lg while dia blaja kat sana..jeles btul! tu laa kita azam nk gak sambung blaja under uni one day ;p

yatipruzz said...

bestnyer plan awak ngan ilish tuh hehe...pruz x sambung lg phd...soon la...pernah gak kitorang buat angan2 cam awak..dua2 amik phd kat oversea, pastuh nnt idlan sure terer ckp omputih..lagi best kalo bersalin baby baru kat sana haha...lg advance angan2 kite :p...tp ntahla awak, kite nyer master pon baru nak start, sian pruz kena tunggu lg 2 taun...susahla nak predict future nih..so uncertain!