27 August 2007

meaningful weekend!

Memang syok kalo weekend tade klas...assignment dan presentation ade next week (org balik kg cuti merdeka, kitorang kena present :p), tapi satu menda pon tak start lagi, even draft pon tak finalise, relaks giler kali ni, maybe sbb subject lepas dah lelah giler hoho. Esok plan nak berkumpul n discuss, and start pulun habis-habisan...oh kali ni subject law, mmg menarik...lebih menarik bila lecturer citer pasal kes Altantuya, Dato' Seri Anwar, etc etc...yg mana sumer high profile case tuh, terus tak jadi mengantuk dlm klas :p

Ok back to weekend's story, bgn awal2 pagi utk topping kan cuppies birthday Alesha....adela dekat 2 jam lebih buat...org tak expert katakan :p Time nak pack dlm kotak, terkantoi dgn idlan...adus dia menjerit nak kan cuppies elmo ngan star tuh....penat pujuk x mkn saman...last skali masuk la dapur balik pipe kan cream utk idlan plak..mujur ade cup cakes lebey kalo idak tade rezeki alesha :p

a small birthday gift for Alesha...

ad-hoc cuppies utk Idlan :p Byk piping bag mama dah buang, so jadikla elmo kaler oren jer hehe

Then siapkan breakfast, basuh baju settle kan chores sket, kol 11 lebih kuar pegi Tesco beli provisions. Balik umah dah penat, ngantuk pon ader....so tido la kejap. Paksa idlan tido dia takmo, alih2 kol 450pm baru dia terlelap....aisehman Tini jemput pegi umah dia pukul 5pm. Takde harapan Alesha nak mkn cuppies awal :p Pukul 630pm baru idlan bgn, cepat2 mandikan dia, terus kuar gi umah Tini kol 7...dekat je umah kitorang rupanya, dlm 10 minit gitu. Pulun laksa sarawak yg sedap (tini cepat blajar!), siap tambah lagi aku, then lepas solat terus gerak gi Kepong utk majlis tahlil arwah baby Zarid & Famy. Zarid looks better, harap2 dia cepat recover..physically and emotionally. Sempatla jumpe kengkawan yg dah lama tak jumpe....aida, aini, sam, halim, ika, aniza, farra, zahan...etc...balik sampai umah dah pukul 12am...penat sungguh.

Ahad, bersemangat nak memasak! Pagi lepas breakfast terus masuk dapur, buat inti popia, masak sup daging idlan, rebus spaghetti, last skali buat kuah bolognese. Pastuh rehat2 kejap, then start gulung popia, and freeze kan utk mkn petang. Kenyang perut ari ni...hati pon senang. Baju sumer dah siap iron....umah kemas...wahh perfect rasa weekend kali ni :) Bestnyer kalo every weekend tade klas kan.............:p

1 comment:

tini said...

tq for the cuppies :) alesha suke, mak nyer lagi suka :D dan tq for coming, walaupun lambat. takpe, ada yg kul 9 malam baru dtg eheheheheh

p/s aku dah tanya mak aku cara2. nanti aku kena try dulu. kalu menjadi baru berani bagi org lain makan ahahahaha