26 May 2008

1] Alhamdulillah, baru habis xm utk 2 subjects selepas berhempas pulas selama 2 bulan tanpa henti. Maka secara rasminyer saye cuma tinggal 1 lagi subject sebelum merdeka :))) So kepada kengkawan yg nak order kek, order anda sgt dialu-alukan sementara saye masih free 2 minggu ni hehe...bley visit Hot Stove utk updated price list ok. Bermula 7 Jun kami sekeluarga akan pulang ke Junjung, then sambung bercuti ke langkawi...adusss tak sabar sungguh!

2] Washing machine kami buat hal. Umur baru 5 tahun, sama usia ngan usia perkahwinan kami. Button dia kejap on kejap off..macam hantu main tekan2...terpaksa restart byk kali time basuh. Kadang tu 1 trip basuh makan masa lebih 5 jam...terpaksa sabar bebyk. Tanye org kedai, dia kata kena tukar the whole computer...kos RM300. Tensi sungguh. Last2 kami amik machine lama ayah...automatic tapi tader la button digital ni...usia dia dah 9 thn tapi still ok :) Brand Sanyo...machine kami tu Samsung...isk pasni takmo beli samsung dah :p

3] Berlaku tragedi masa husband angkat washing machine ayah tu masuk ke rumah. Of course dia angkat sorang sbb saye tak larat nak tolong. Machine selamat di angkat dan diletak di tptnyer. Tetiba time husband nak tunduk amik pipe dlm machine tuh, tersalah tarik otot ke muscle ke kat pinggang dia...terus dia collapse. Muscle strain ke ape ntah..tapi langsung tak boleh bgn & jln. Cuak kami. 1st time husband kena teruk camtuh...b4 this kalo kena pon setakat minor2 time main badminton. Aku & idlan pegi klinik amik ubat husband...lepas makan ubat muscle and pain killer, pon tak kurang. Mujur ari ni dia dah boley jln and ok sket....syukur padamu ya Allah.

4] Sabtu lepas ke jln tar beli kain baju raya. Giler awal ke? hehe sementara masih larat berjln ni bole la lagi...skang pon badan dah start lenguh2. Semlm timbang berat naik 4kg bulan ni...terkejut tgk mesin penimbang tu biar benar. Selama ni aku mengomel berat x naik...sekali dia naik tu dia.....huhuh jgn doktor bising sudah ler :p

3 comments:

tini said...

errr aku lagi giler awal beli baju raya. baju nuar dah siap jahit dah eheheheh :) baju aku dah 4 pasang beli, hantar je belum huhuhuhu

Ummu Auni said...

relax la beb
beli awal, senang nak tempah dgn tukang jahit :D
pruzz macam mana?

yatipruzz said...

mak aii dah siap jahit advance sungguh korang! aku tgh pk nak wat baju ape...time tu tgh pantang...takut shape lari muehehehe

pruzz dah ok alhamdulillah...esoknyer tu dah ok..cuma ade rasa sengal sket2..mmg muscle strain kots.