29 May 2008

my 7 facts

Sempat lagi makcik limaunipis ni men tag org...jelesnyer terkenangkan dia tgh shopping mopping kat Bandung skang ni :p

anyway here goes my 7 facts:

1. Hobi senang berubah-ubah. Kejap suke bakar kek, kejap giler jahit beads, kejap giler buat pastry.....mood mmg tak menentu sungguh.
2. Sgt suka makan :) Slalu terbayang nak beli kek sebiji yg besar and habiskan sesorang...tapi taknah buat lagik la :p
3. Cukup lazy pegi klas. Dlm klas slalu mengantuk. Tapi bila lecturer kasik assignment, aku antara yg terawal siap. Sbb akan pressure selagi assgmt tak siap...mesti terpk2 sampai time tido. Kualiti comes second, janji siap cepat!
4. Agak berkira kalau nak kluar duit beli brg sendiri (baju, kasut, etc). Tapi kalau brg idlan and adik baby...waa laju je duit tu kluar :p Kalau pegi shopping complex, tpt pertama pegi mesti kids department.
5. Malas baca suratkhabar and other reading materials....kecuali Pa&Ma and magazine related to financial matters...dan juga buku teks time nak xm hoho. Eh tapi kalau novel cinta tu konfem laju baca!
6. Antara angan2 yg belum jadi kenyataan: nak ada fridge dlm bilik yg dipenuhi dgn air kotak, coklat, aiskrim, kek, dan segala macam junks lain :p
7. Suke tido.

Tadi pegi 1st check up dgn pakar...alhamdulillah semuanye ok...yg tak ok kena tunggu dekat 2 jam before sampai turn... bosan yg amats. Oh berat mmg naik 4kg bulan ni...tapi doc kata takpe sbb blood pressure sumer ok :) Walaupun sumer org kata perut aku kecik comei, kaki dah start rasa lenguh2...jln baru sejam kat shopping complex tapi satu badan rasa lenguh macam panjat gunung ledang :p

3 comments:

mak ude said...

mak ude dh beli sleepig bag utk adik baby, so takyah lah beli blanket br dh.

yatipruzz said...

waaa thanx a bunch mak ude!!!
x byk beli baju baru this time...nak allocate $$ utk breast pump and wardrobe dia :)

Anonymous said...

waaa....bestnyer..dpt sleeping bag..klu kat m'sia cam mahal je kan...dah lame tingin nak beli tp dibatalkan niat..heheh...

hushh..byk tu simpan rm utk brest pump..nak beli brand ape tu yati?

;-)-su-