14 July 2011

lost track...

of so many things!

1. Esok mak mertua nak datang, mlm ni baru kelam kabut nak lipat 3 bakul kain.
2. Bilik sepah, baru kelam kabut nak kemas.
3. Idlan sakit gigi geraham...abah check rupanya macam dah nak rosak (berlubang sket). Silap haribulan terus kena cabut esok lusa ni.
4. Idlan dah pakai spek. Pakar kata bukan rabun, tapi astig (eh betul ke eja ni?)...kes silau.
5. Ammar semakin attach dgn mama, makin kronik rasa. Susah nak buat keje asyik nak kena belek dia jer huhu
6. EBM skang dah berkurangan berbanding dulu. Average 15oz daily. Ammar kurang minum, lebih suka makan! Stok masih banyak, insya Allah cukup utk jangka masa panjang. Tapi pening sebab lepas raya nak kena pulangkan deep freezer kpd ....ehem ehem. Perlu beli barukah???? iskkkk
7. Pukul 11.30am tadi, macam hari ini dalam sejarah pulak setelah sekian lama tak pergi majlis ilmu, Allah gerakkan hati pergi ke surau Menara utk dengar ceramah pasal Keluarga Bahagia Pemangkin Kecemerlangan. Next time saya akan kongsikan sedikit sebyk nota yg dicatit tadi. Rasa lapang dada, rasa tenang hati dan fikiran, rasa insaf seketika.
8. Esok pagi, lagi sekali macam hari ini dalam sejarah, saya tergerak hati nak pergi site survey utk salah satu equipment yg hendak saya beli. Sejak setahun setengah duduk Procurement, rasanye boleh dikira dgn jari berapa kali saya 'sudi' turun ke site. Most of the times, saya akan cuba mengelak dan memberi 1001 excuse (kes malas keluar ofis hehe). Tapi saya dah pesan kat user, kalau nak pegi site survey kat stesen Ulu Kali (dekat Genting Highlands) jgn lupa ajak saya!! Atau pun Bukit Pelingdung...atau pun Langkawi! Bila la agaknya boleh merasa melawat kilang kat oversea...kan best kalo budget division saya besar...confirm dah merata saya pergi :p

Ok sebelum berangan dgn lebih panjang, baik saya masuk tido. Esok nak pegi site kan hehe!

2 comments:

Farra said...

bln 5 haritu aku kene gi workshop langkawi 5D..tp x sanggup la..so hantar AM

ko sanggup ke beb? x cayer aa

y@tipruzz said...

of course aku akan hangkut semua ahli2 keluarga aku hehehe