14 November 2011

Devil's Food Chocolate Cake

Bila dah buat kek utk orang..mesti teringin buat kek utk diri sendiri sama...especially bila aroma kek yg tgh dibakar dlm oven harum semerbak menerjah ke hidung :p



The Baked Brownie for Hauza


Taddaaaaaaa...my first time trying out this recipe and hey it didnt disappoint me at all! Sgt sedap, rich, sinful, lazat, lemak berkrim disukai ramai :p It's a chocolate moist cake that has been frosted with cream cheese, cool for a while and later poured with cool ganache, and last but not least sprinkled with choc curls on top. Bunyi pun dah lazat kan :) Tapi nak buat dia aduhaiii berjiwa jugaklah. Mula2 buat kek dulu, pastu kena sejukkan..then belah dua kek tu. Then buat cheese frosting, sapu atas kek dan sejukkan balik dlm fridge. Then buat ganache, sejukkan ganache then baru boleh tuang atas kek. last skali nak sagat choc tu pulak...huishh jenuh jugakla nak menyiapkan seketul kek tuh :p Oh by the way nama kek ni Devil's Food Chocolate Cake...resepi bley gugel sajer ok.

tu dia si kecik ni dah standby nk potong. Di belah pagi tu kami attend konvo tadika si Firas di Jade Hills...tapi Firas cuma buat persembahan je (for kids 3yr) bukan konvo yer.


close-up sketttt


my lil bambino who nows drink a lot and when i say a lot i really meant it. Stock EBM depletes quite fast these days, from my rough estimation probably it could only last for another a month of two huhu. Daily output around 15oz, while this boy drinks around 24-28oz so just imagine how much frozen EBM been used in a day? grrrrr


1 comment:

Farra said...

nyumm