03 May 2005

the long weekend...

Hmm syioknyer cuti 3 hari straight...macam2 bende mama, abah and Idlan buat over the weekend :)

30 April 05
Pagi tuh kitorang pi PWTC...saje jejln sebab ramai kata best kan...and since kitorang skang nih tgh giler beli interior design magz, so sampai je sana terus target pegi berita publishing ngan karangkraf...spent RM70.60 for Impiana ngan Anjung Seri...berat yg amat nak menjinjit beg plastik...mujur Idlan ok jer though orang ramai giler ari tuh. Idlan punyer semangat inkuiri punyerla tinggi..duk sibuk pandang kiri kanan kiri kanan..bagus bagus...early exposure nih hehe...

Petang tuh plak pi Muara Ikan Bakar kat Klang...konvoi 3 keta..Umi banjer makan sbb dapat something hehe...bertolak dekat kol 7..sampai dekat nak abis maghrib...keta kitorang ni follow keta Kak Eda sbb depa dah penah pegi sana lebey darik skali...tapi sesat gak tuh hehe...sesat sampai ke west port lagik tu...ishh jauh giler nak u-turn balik...buang masa betul...mujur Idlan tak ngamuk dlm keta...aduiii rasa jauhnyer nak sampai tempat tuh...dekat sejam lebey baru sampai. Hmm tempat tuh mmg besar, not bad la utk accommodate ramai org..tapi tak berangin sgt la mlm tuh, so rasa panas giler though kitorang duk betul2 tepi port tuh. Again Idlan good and tersangatla behave sepanjang kat sana...memula sampai dia memain sket2, then kasik susu dia tido dlm kebisingan kat situ. ..so boley la mama ngan abah makan dgn tenangnyer hehe..Kitorang sampai dlm 820pm..order dpt lambat giler...after sejam lebey baru dpt..start mkn around 10pm...then balik sampai umah kat kol 12...huish punyer la flat rasa badan...jauh bukan main tapi nak kata sedap sgt tadela...best lagik umbai bak kata pruzz...rasanyer that was the 1st and the last kots mkn kat sini...tak berbaloi pi tpt sejauh tuh.

1 May 05
Mama ngan abah kuar pi Mid Valley utk celebrate besday abah in advance hehe...actually besday abah ari nih...tapi ari ni kan keja...kuar kejap jer, sbb rasa tak syiok plak tinggal Idlan lelama kat umah umi...pegi Toy R Us for the first time saje tgk kot ade bende yg menarik...tapi tak beli pepe pon kat situ, environment kat sana pon cam tak best jer. Makan kat Secret Recipe...since ramai ofismate recommend utk try tom yam kung and irish lamb stew, kitorang pun try la...tom yam dia punyerla pedas yg amattt tapi best tapi pedassss tak hingat...aku yg tahan pedas pon jadik tak tahan that day...tak abis pon mkn...lamb stew dia not bad..aku suke roti dia lembut sesgt...mash potatoe pon dia baked, so rasa lain sket...ice blended capuccino dia sedap...lagik sedap darik san fransisco rasanyer...then lepas mkn igt nak pekena kek satu slice tapi perut tak dpt nak terima lagik hehe..penuh giler perut...so terus balik...tak jadik nak mkn baskin robbin...hadiah tak beli lagik...tak jumpe lagik bende yg dihajatkan huhu...

2 May 05
Tgh hari kuar pi Mines...konon today nak rest kat umah tapi at last kuar jugak hehe...sampai kat Mines kitorang pon tuju la ke satu tpt ni nak carik hadiah besday pruzz..tapi malangnyer kedai tuh tutup hish hish...so last2 makan Mc D then terus balik umah...adui buat penat badan jer...Idlan pon asyik tido jer..penat berjalan kat book fair tak abis lagik kots hehe. Rasa nyesal plak kuar ari ni..kalo tahu kedai tuh tutup baik kitorang duk rehat kat umah jer...magazines baru yg byk2 beli tuh pon tak abis baca lagik nih hehe

Ok itu jer updates terbaru...hmm kroni redang nampaknyer nak buat next gathering kat tioman bulan june nih...hum hummm tak sure la nak pi ke tak..kalo pegi for sure aku takkan snorkel nyer sbb kena jaga Idlan hehe...Zarid pun takkan snorkel gak sbb kena jaga Izzul...so nampak gaya kitorang berdua duk atas boat jela kot tgk hubby2 bersnorkelling ehhehe....

2 comments:

Juliana said...

nak gi tioman ke? nanti ajak la kite same.. hehehe.. (tak malu sungguh) kite pon terasa nak pegi bercuti2.. lama dah tak gi jalan2..

yatipruzz said...

alamak julie, tak sure la kite nak pi tak...takut tak sesuai bwk idlan pi naik bot..lagipon takut leceh...lagipon nanti adik pruz balik mesia so rasanyer kitorang akan pi holiday june or july tuh...nanti kite soh famy invite awak pi ok! Aisya bley geng ngan izzul :)