30 April 2008

adik baby

Rasa happy sgt pagi ni, time check up tadi berat berjaya bertambah 1.5kg! Akhirnye setelah penat mkn dan berusaha hohoho. Alhamdulillah adik baby sihat...berat skarang dlm 800++gram, aktif pusing dan gerak2 spt biasa. Jantina masih menjadi tanda tanyer..main sorok2 plak dia eh! Mother's instinct rasa macam boy jugak...tapi kalau dpt girl kira bonus la :) Bila tanye idlan...dia nak sorang adik boy, sorang adik girl! Adik boy boley main mainan power rangers dia, kalau girl..."mama kena beli patung Barbie, idlan nak pinjam".

Mother's Day dah dekat...dah plan nak kasi hadiah ape pada mak anda? beli kad...blanjer makan? Sometimes mak2 kite bukan mengharapkan hadiah..cukuplah dgn ucapan kasih sayang dan doa yg berpanjangan dari kite, anak2 mereka. Aku blom beli hadiah ape lagi...cuma dlm hati dah niat nak bakar kek utk umi....niat pasang dah lama, harap2 masa dan kudrat mengizinkan :)

Borak panjang dgn umi minggu lepas, tiba2 masuk citer bab rezeki. Umi slalu pesan, jgnla ukur rezeki tu berdasarkan monetary values sahaja. Think in broader scope, rezeki dari Dia diberi dlm pelbagai bentuk. Macam umiku, dia kata sgt bersyukur sbb dpt suami yg baik, anak2 yg bijak, menantu yg baik (kembang semangkuk pruz kalo dgr nih :p), cucu yg bijak dan comel dan pendapatan yg tetap. Dulu hidup dia susah, tapi rezeki dari Allah...kini hidup dia lebih senang, walaupun belum sampai kategori 'orang kaya'...tapi dia rasa tenang dan bahagia. Cukuplah ape yg ada skarang ni.

So kengkawan, sentiasalah bersyukur dgn ape yg kite ada...bila kite susah, ingatla yg ramai lagi org di luar sana lebih susah dari kite...diberi dugaan yg lebih kuat dari kite. Bila kite rasa putus asa dan sedih dgn sesuatu, cuba yakinkan diri yg pasti ade jln penyelesaian, pasti ade sinar yg menanti di hari muka :)

3 comments:

mak ude said...

i'm hoping it's a girl. boleh mak ude shopping sakan..heheh

yatipruzz said...

waaahhh tetiba muncul, long time no hear fr u sis :p
gud laks 4 ur final...cepat2 balik mesia!

Aidura Sofiee said...

salam.

yati, rasanya dpt baby gal kot, insya-Allah.

coz dr pengalaman akak sendiri, baby gal suka sgt main sorok2 bila kena scan. dia malu org tengok jantina dia kot.

macam ariqah le dulu. punya le aktif. baper byk kali scan pun tapi still tak bleh tengok jantina apa. sampai le dia lahir, baru le tahu dia tu baby gal.

berbeza plak dgn adiknya. first time scan jek, dah tau dia tu baby boy. :)

akak doakan agar semuanya selamat, insya-Allah amiinnn.