06 October 2009

home leave

Isnin - As scheduled, aku menyerah diri utk diwardedkan pada hari ini. Memandangkan aku sihat walafiat dan perut alhamdulillah ok, aku dgn sopan santun meminta pada doc utk tak payah diwardedkan. Boleh tak saya puasa kat rumah je doc? Doc yg puas hati dgn tahap kesihatan aku pon dgn baik hati cakap...you kena warded, sbb nak buat blood test dan x-ray, after that petang saya kasi you 'home leave'. You boleh tido kat rumah mlm nih. Esok pagi pukul 8am datang balik arrrr. Yeszaaaaa riang gembira toksah cakap la nyeh nyeh. Blood test result alhamdulillah semuanya back to normal...berat pon dah bertambah jadi 47kg :) Pukul 6 lebey, pruzz datang amik ku di hospital. Dan after Isyak, kami bersambung jalan raya ke 2 buah rumah jiran lagik ekekeke. Memang rezeki ku lah dpt join derang sumer jln raya lagik malam ni (mujur dr Ong tak tahu hoho lagipon doc pesan suruh puasa after pukul 12 malam). Ada 2 family jiran ku sound nak dtg beraya ke rumah kami malam ni sebab kelmarin derang tak dpt join. So aku pon goreng jela karipap dan popia frozen utk jamu derang sumer. Pukul 11:45pm semua tetamu beransur pulang....dan lepas basuh pinggan2 sumer, ku menaip entry ini hihi. Bila bersalaman dgn derang, sumer perasan jarum IV berwarna biru di tangan kananku...hehe terpaksala citer kat derang yg aku warded pagi tadi....balik rumah ptg tadi, esok pagi masuk ward balik. Bila difikirkan kelakar pon ader....pepe pon sebenarnya aku sedikit cuak bila memikirkan procedure pagi esok...harap2 semuanya berjln lancar, moga Allah permudahkan segalanya.

So esok pukul 11am ku akan disorong masuk ke bilik procedure.
Next update tunggu yer :)
Gud nite semua!

3 comments:

Ummu Auni Afif said...

buat open house tak ajak aku yer :P
anyway, aku pun pernah cam ko, haha, home leave ok
sungguh jealous tahu berat bdn ko 47, aku bagi lemak sket kat ko boleh :p

jaga diri ekkk

ummi said...

uih... zarid ngan awak seme2 dah lagi ringan dari akak nih.

get well ye,.. semoga semua goes well.

y@tipruzz said...

aini- open house sesama jiran jer..mmg dah jadi tradition kitorang serbu menyerbu ke rumah jiran :)

k.tie- bila sy dah sihat cfm berat akan naik dgn cepat punyer hihi