24 October 2009

Singapore: 23 Oct




Day 3:
Lepas breakfast kami ke Mustafa Center right opposite the hotel. Mall ni dibuka 24hr, macam Mydin di KL sbb sumer brg dijual kat sini, nak yg branded ader, yg murah2 pon ader. Mustafa ni indian-muslim, mmg kaya banget kot sbb dia ade shopping mall, ade travel agency, ade foreign exchange, ade jewelleries....bykla chain of stores dia ader. Kat sini aku sempat sambar sandal adidas ($21) and kasut snoopy firas ($21), kasut power rangers idlan ($21), and walking shoes utk diri sendiri ($16.50).Pruz beli cap, and office shirts. Umi beli kasut. Emm tu je kot yg dibeli sepjg 3 jam kat dlm mall tuh. After that check out hotel, berjln ke city square lagi skali utk lunch di KFC. Rasanya semua fast food kat singapore ni rege dia double from KL. Utk kita rasa mahal la sbb duit depa lagik mahal from ours, tapi utk derang, rate tu kira murah la kots. Then amik cab utk terus ke airport.

Tu jela citer cuti kali ni. Overall okla, cuma penat sbb kena usung stroller/dukung firas, then nak handle perangai si abang yg sibuk complain penat jln, demand nak itu ini..memacam lagikla mujur umi ader utk tackle idlan....kalo idak mahu stress kitorang. Transportation di sini sgt efficient, taxi sumer guna meter, MRT sgt laju and cepat, town sgt bersih, jln malam rasa secure mmg tak takut langsung, cuma yg tak best currency derang mahal, so time tak sales ni tak bestla sbb taleh shopping byk benda hoho. Lenkali sape nak pegi better time GSS ker, krismas ker....confirm happening especially kat area orchard tuh. Ku upload sket antara gambar benda2 yg kami beli di sana...enjoys! Souvenir yg paling ku suka, gambar & fridge magnet yg dibeli di underwater world, 2 pics + 2 magnet for $35. Mahal kan tapi bukan senang nak dpt fridge magnet gambar diri sendiri hehehe

3 comments:

Farra said...

syoktuh jalan2 lepas kuar masuk spital..reelase sket stress kan?

y@tipruzz said...

pegi sbb tiket dah beli since feb dulu :p

LiTtLe m3 said...

alhamdulillah nampak dah sihat tu gi jalan2 :)