25 January 2010

for a lovely mum....

Umiku kata dia sgt tersentuh dgn kata2 yg kutulis dlm kad birthdaynya. Hehe dia tak tahu yg aku ambil masa lebih kurang 20 minit nak fikir dan luahkan kata2 tersebut :) Alang2 Umi kata nak datang ke rumah hari Sabtu, maka aku pun beli lah Swiss Black Forest kek ni dekat Kings Giant kelana jaya jumaat lepas, time lunch. Nak bakar sendiri, aduss acik tak sempat lah sbb bz. Sebelum potong kek, kami sekeluarga lunch dgn lauk yg kumasak...simple tapi alhamdulillah licin - tomyam ayam+sayur, sotong masak hitam & udang goreng daun kari.

Sedap kek ni, sponge dia sgtla lembut!

Happy Birthday Umi...yg ke 54 tapi ibuku tetap muda & maintain gitu :)
Akak jiran sebelah rumah pon cakap 'mudanyaaa mak yati'..kalo dgr dek umi ku sure kembang semangkuk dia hehe


Cucu-cucu yg potong kek, bukan Umi!




kelmarin kami tak keluar ke mana-mana. Time mama masak, bebudak ni sibuk main dlm 'khemah' buatan mereka sendiri. Tu time baik, dua2 senyum comel...tak lama pastuh adegan jerit-menjerit berlaku :p

5 comments:

Farra said...

baru 54? sgt muda okei! happy birthday umi

ct_nurmarlissaa said...

yesterday..i gi opis u...anexe 1 kannn..jumpa gambar u kat carta organisasi...cam kenall jerr..heheheh..i dah lama jadik SR U...

y@tipruzz said...

ye ke hehe lenkali tegur jgn tak tegur :)

tinidewi said...

ehem ehem. gambar ai nampak tak kat carta tu? FYI ai lagi comel from yati. sebab pipi ai lagi tembam hihihi.

yatiiiii.... kawaii OK ur mom pakai pink. not every lady can wear pink. well, kalau my mom, weols memang tak bagi dia pakai pink teeheehee.

y@tipruzz said...

kawaii tu ape kak? cun ke hehe.

kenape not every lady can wear pink..bukan ke pink & lady ibarat irama & lagu ker??