20 December 2010

Deep freezer

Freezer sudah tenat. Makanya weekend lepas cuma pam sekali je. Susu hari jumaat pun terpaksa disimpan di dlm fridge. Dah takde room utk disqueeze2 lagi.





Alhamdulillah, rakan blogger aka junior ku Zuedin dgn baik hatinya sudi meminjamkan deep freezer kepunyaannya. Niat di hati mula2 nak beli 2nd hand, tapi kata Zue dia masih ingin simpan utk kegunaan adik Wafiy. Apa2 pun Zue, terima kasih byk2 di atas pertolongan awak ni...serius akak rasa lega sangat2!! Syukur syukur :) (tak dpt nak melawat rumah awak kelmarin, Ammar cranky nak tidur time tu).


Inilah rupa deep freezer Zue tu...brand Hesstar.

Rupa bhgn dalam. EBM bulan Disember sudah selamat ditransfer ke sini pagi tadi:)


Lega sgt freezer sudah ada space! Lepas ni boleh beli brg basah & frozen food ngeh ngehh :)

16 comments:

Zuedin said...

kurang2 ada bakti si Hesstar

tini said...

ngam ngam plak space die sebelah fridge ko tu :)

y@tipruzz said...

zue - byk jasa dia nanti...alhamdulillah.

tini - asalnya situ ade stacking shelves, terpaksa dibukak n letak dlm stor hehe

aida said...

jimat duit pinjam deep freezer zue. semangat ngepammm

myjuliana said...

bestnyer!! banyaknyer susu!!!

y@tipruzz said...

jimat byk beb...tambah2 hujung taun ni byk plak nk pakai duit. tadi baru pegi abim terbang $$$ beli baju ngan buku2 idlan huhu

julie - alhamdulillah harap2 rezeki ammar pjg smpi 2 thn. ape lagi cepatla preggie hehehe

win said...

jeles nengok ibu2 yg byk susu ni..isk isk

y@tipruzz said...

anak kita minum x byk win..dlm 12oz jer daily.

Farra said...

byknyer susu!!! caiyokkkkk i likeee

eh takkan die minum 12 oz jek? cam x caya lak..hai ammar kuatla minum sket, bagi jalan stok susu mama tuh ehehe

ha dh tade alasan tak beli stok basah & memasak eheheh owh ko dh boleh beli aiskerim la! best tuhhh ker masih pantang sekerim lg?

y@tipruzz said...

tu la ntah kenape kat taska minum sket sedey gak...berat pon naik sket je. tp kt umah sokmo melekap.

eskrem, air sejuk, ais - masih pantang. aku baik kali nih hehe

masak? hehe asal weekend je kuar berjln caner tuh :p Ammar dh smpi jusco, mines & alamanda tau!

atulhani said...

banyaknyeee susu... untung ammar.. hehehe.. semoga success kak.. syukur ye ada orang pinjamkan freezer.. hmm skang ada frezzer besar pintu depan.. lagi best kak.. beli lah keh keh keh..

y@tipruzz said...

atul - no no no! haha takde keperluan la dik. byk benda lain jatuh dlm kategori necessity selain freezer pintu depan tu :p

laydida said...

ammar dah fully reversed cycle? elyssa dah.. so kat taska satu hari tak sampai 12oz minum. tapi mlm bangun menyusu sampai 5 kali. asyik berasa jek tangan dia dok kelepuk2 badan ni ha..

y@tipruzz said...

sedey la huda, kat taska skang minum 9oz je..kt umah bgn 3x je. tp weekend melekap la. berat x naik pon waaaa sedey sedey!

laydida said...

sabar2..dia belum hit spurt growth lagi tu. once dia hit spurth growth, takut tak cukup EBM plak kang hehehe

mlm2 cuba kejut dia 3-hourly; start 10pm-12am and so on. continue pattern dlm masa 1-2 nights.then increase cycle with 2-hourly plak..just give it a try.elyssa ni kalau dia tak cukup bgn mlm, kita kejutkan..suruh dia menyusu. dari 1100pm sampai ke waktu subuh tu at least 4x menyusu.

additionally, bole baca kat kellymom (lagi hehe)pasal concern awak ni: http://www.kellymom.com/babyconcerns/growth/weight-gain_increase.html

y@tipruzz said...

yeah tq!
blame it to myself yg x kejut dia, mama dia tak sihat & stress yg amat...flat terus bila jumpe bantal tu huhu.

but i will definitely kejut dia lepas ni...misi utama utk menaikkan berat bdn dia hehe