17 April 2013

the shawl addicts

Before we talk further about my current addiction towards shawl, let's take a peek on some of the bakes that i've made last week :)
This is devils food choc orange cake with orange cheese frosting...an adaption from the original version of devils food cake recipe. For those who prefers a combination of chocolate and mild orange taste, then i guess this cake suits best to her tastebuds. Tqvm Su for ur order..do come again :)


Our signature red velvet cake ordered by Kak Fatin for her brother's birthday.Tqvm Kak Fatin sebab sudi order dan sanggup pick up dekat rumah...lepas ni bley mai dtg lagi sbb dah kenal rumah kan :) Apparently Kak Fatin's cousin happened to be my hubby's childhood friend back in his hometown yearssss ago...orang Utara jugak la kiranye :)

A repeat order from Kak Ramlah who already seems to hook on our signature rv. She had first ordered this cake for her hub's birthday and now was for her office's birthday bash.


tqvm kak Ramlah...next time boleh try kek lain pulak kots? hihi

Walnut dark choc brownies for my neighbour kak Shima yg tgh preggie dan mengidam mkn benda2 manis. Pantang nampak ai upload gambar kek, mesti dia tanye hehe...tqvm kak for ur positive response n recommendation...pasni try rv plak yer!


Mempersembahkan geng lunch's latest addiction iaitu shawl! Introduced by Farra, berjangkit kepada si kembar, si yati, si zuraini, dan lain2 lagi kecuali sikulat :p This is one of the plain shawl (color: Terra rosa) that we bought from Shawlbyvsnow. Compared with few other shawls that i have, the collection from vsnow is the best i'd say..in terms of the length (200cm x 54cm), material type, its half moon cuts at both sides, everything mmg best lah!

This one is bought from Sugarscarfbyriqa. Material type macam cotton jojet yg sgt flowy dan tak perlu digosok. Sesuai utk mommy2 yg bz seperti saya ewahh :p

Latest addition from Safiyya Hayaa (check out their Instagram). One of the co-owner is our friend kak Elin the kek's. They personally bought the material and had it sewn in HCM...ganaz. Loved this to bits jugak...cumanya dia terlalu besar dan panjang..susah sket nak adjust time pakai :p Bak kata one of our friend, terlalu besar sampaikan parts yg tak perlu cover pun terus tercover haha tak bley tahan ayat si kak tie :p
My latest addition from Sugarscarf..color code: Monotec Aztec. Suka sgt material dia ala2 cotton silk yg nmpk cam silky smooth. Easy to handle, dan yang penting cukup labuh :)

Oh just to update, Vsnow baru je update shawl terbaru....tergugat keimanan bila tgk color2 baru yg cunssss...tapi kena tahan nafsu nih ohhh silalah bertahan!!!

7 comments:

Smiley said...

my total vsnow- 10! dah stop2..until ramadhan nnti utk shawl raya heheh
-Farra

adda syuhada said...

sedapnya..dah lama tak makan kek..

y@tipruzz said...

vsnow aku dah 9 tak silap :p tu baru kuar color baru tak tergugat ke beb haha

LiTtLe^m3 said...

x per beli... dah penat kerja kan... (selalu guna ayat penyedap hati ni utk justified)

y@tipruzz said...

Haha adikku...betul3x! Apelah sgt shawl ni berbanding bag gucci awak kn haha :p
(awatla co akak x antar cek pi seminar kt dubai cam org tu huarghhhh jelessssss)

y@tipruzz said...

Haha adikku...betul3x! Apelah sgt shawl ni berbanding bag gucci awak kn haha :p
(awatla co akak x antar cek pi seminar kt dubai cam org tu huarghhhh jelessssss)

Smiley said...

tergugat la...adoyai