19 January 2006

ntah kenapa rasa malas sangat nak tulis blog, terlalu byk benda dlm kepala yg difikirkan, sampai nak jam pon ader hehe...ape ade dlm kepala saye sekarang:

- keinginan utk sambung blajar, masalahnyer at times semangat tu tinggi menjulang, at certain point tetiba dia menjunam balik debusshhh, cam choc fudge plak rasa, apesal diri ini..malas ke ape yati oiiii. Diri dah jenuh meminta pendpt dari hubby tercinta, dari mak, dari idlan (hehe tipu jer), dari kengkawan..mostly kasik pendpt positive & memberangsangkan..tapi ape yg aku tunggu lagi yer?
- ha this is the best part, antara nak sambung buat M Phil atau MBA. MBA agak leceh, dgn klas nyer, assigmentnyer, presentationnyer, the biggest part: exam!, thesis lagik....M Phil plak lebey flexi, tapi kena ade skill buat research, pandai pilih topic, pandai buat karangan...adus aku bley ke lagi buat sumer tuh?
- funding: cuma ade satu option menarik yakni scholar T*. Tapi iklan cuma akan kuar bulan 4 nanti, means kalo aku amik intake march aku kena forward duit sendiri dulu, of which am sooo not favour to do so hehe (kalo T* takmo sponsor lagikla haru). Other alternative would be outside source...mara hmm no longer allocating budget to sponsor for master, jpa aku tak layak, personal loan...ohhh ni option tak bagus dan aku tak suker berhutang piutang ni, ape lagik eh...FAMA, hmm ni pon tak bagus, takkan dari kecik sampai besar nak susahkan org tua ye dak?
- tempat: mmu is the most probable place i'll be choosing if i were to continue, reason? dekat ngan ofis dan rumah, a very convenient place indeed sbb dah familiar dgn selok belok Univ ni. U lain jauh, eventho dlm hati tingin sgt nak rasa environment ipta (except U*M, my ex-mba Univ hehe)

Dlm pening2 lalat tuh, diri ni dah pasang angan-angan yg jauh ke hadapan. Konvo!!! hehe kalo aku intake march 2006, aku akan abis dlm march 2008, so konvo most probably around august 2008. Tapi time tuh maybe kami ade mega project, pegi berjln ke U* utk attend konvo adik ipar aku (insya allah kalo dia abis la time tuh) So if it happens that our konvo date clash, takkan aku nak attnd konvo aku sesorang kat mesia while pruz ngan idlan ade kat sana...oh tidak tidakkkksss

hish sudahla tu berangan..back to reality! nak sambung ke tak ni????

6 comments:

aida said...

kalau hati kau kental untuk belajar, better sambung..

kalau hati kau rasa mendesah fikirkan masa untuk assignment/project/exam, hmm....

mardhiah12 said...

yati, better sambung.

aku pun fikir, tapi aku fikir kalau tak start sekarang, asyik nak sambung aje, tapi tak tahu bila. so better start now.

mardhiah12 said...

jom la sekali. ko boleh tiup semangat aku.

yatipruzz said...

insya allah aida/aini..aku sambung.

aini, aku tiup dari jauh ok :p

Anonymous said...

yati, ko amik mphil ke? nak amik scholarship tekom gak ek?

-aini

kaezrin said...

kalau nk sambung sambung terus..jgn tunggu2..nanti dh ramai eranak pinak susah sikit