27 July 2006

am tired

Things are pretty hectic in the center. With the conflict amongst the staff, with the memo issue received by one of our senior sent by our 'beloved' customer accusing him/her being rude throughout their conversation, some more with the staff shortage issue that seems to getting nowhere and whats not. Huish pening pening, for god's sake the center was established in July 2004, now its been two yrs ++ already yet very little things changed. Ntahla ape nak jadi...

Forget about work, my little darling at home recently loves driving us up to the wall, with his crying-for-no-reason till vomitting, with his temper, with his lack of interest on any foods, with his sudden poor bowel movement ..memacam lagilah. I found myself stuck of thinking what kind of food i need to prepare and pack to nursery. Everything prepared ends up being throwed into the dustbin. Lucky he still wants to eat porridge that they prepared at nursery, if not anak terunaku akan bertambah kurus lah jawabnyer :(

Oh by the way i've done with shopping on his share for the upcoming raya puasa. Except for the baju melayu of which am still thinking whether to get a new one for him or not...considering he only wore the previous yr baju once, that was during pagi raya, then the baju was safely kept inside the drawer untouch (sungguh tak berbaloi isnt it?) You all might be asking, isnt it too early to shop for raya? me also think the same, but the temptation is just too strong to be resist haha. Plus the megasale banner and tag all inside our local newspaper, ads on tv and the likes. Oh how i wish my hubby could snatch my cc and hide it somewhere and acts as if he knows nothing when i ask him :) But the good part is i dont have any debit balance ok, am really a good girl rite (and i used to be an accountant once upon a time ago :p)...its just that i would be far better off if i could get rid of this habit of buying unnecessary clothes for my baby. Bad habit really ish ish.

I've finished Sophie Kinsella's Confession of a Shopaholic. Superb story, that i believed does happen in reality. Pls pls just go and get the book, its highly recommended ok! Serius boley ilang tension kalo baca :p But am nobody compared to becky in the book, she really done well in shopping hehe!

Cant wait for our KK trip this coming august, cepatla cuti, dah bosan keje, muak pon ader huhuhu. And yes my sil is coming back, and shes bringing back kinsella's collection...and not forgetting idlan's new shoe...argh tak sabarnya :)))

Emm to ummimon@ktie, take care and we hope iman and kakak gets better soon! Idlan sends his regards to the both of them :)

11 comments:

tini said...

aaaarrggghhh betul kata ko yati. aper nak jadi la ngan center kita ni. aku dh semput dah memikirkan aper kah kesudahan nyer :(

yatipruzz said...

tp ko duk belakang kurang terasa hehe

taper, ko kejap je lagi nak berehat panjang...jeles ngan ko :p
time tu ko lupakanlah segala perihal rfo, sian baskaran haha

farradasmiley said...

Aduhai knape baju melayu idlan tak guna sgt?
Mus’ab nyer dah byk kali guna..rasanya dah tak terkira…kami guna masa kenduri kat umah kami and masa gi kenduri kat rumah orang lain
And nampaknya boleh guna lagi tahun ni coz last yer aku dah modify sket..tahun ni bleh bukak jahitan tu balik and the size back to its original
Shopping raya awal apa salahnya..masa Ramadhan boleh concentrate Ibadat & buat kuih raye eheh J

yatipruzz said...

hehe idlan taknah pki baju melayu pi kenduri..takut panas...dia senang naik ruam.

betul betul, shopping awal, so that pose nnt aku leh wat biskut+study...:)))

mardhiah12 said...

wah wah..sudah ada nada shopping. aku? ko percaya tak dah bertahun2 tak beli baju raya, amazingly lepas kahwin. pakai je la apa yg ada..lagi skrang dah study, hehehehe

yatipruzz said...

aku percaya ko syabas aini!

bagusla ko, tak penat, duit tak abis, saving bertambah :)

Anonymous said...

lutfi nyer baju melayu ade 5 pasang yati..hehe..lagik tak tahu bile nak guna..duk bersangkut cantik je dlm almari die..alamatnyer 5 thn takyah beli baju melayu..itupun kalau die muat lagik..hehe..

kadang2 terpk gak nak guna mase kenduri aqiqah ker or g kenduri kawin but end up tak guna jugak..ok..akan digunakan sebaik mungkin lepas ni bg mengelakkan pembaziran berlaku..;-)

yati dah bleh buat kuih raye sendiri la ek thn ni..dah cukup barang2 utk memasak..bleh order ngan yati la..heheh..

-su-

myjulieyana said...

bagusnye aini.. aku suami suruh melawa.. muahaha.. kalau tak manjang jer komen baju aku tak bertukar.. kalau ikut hati aku tak kesah pon pakai baju lama asal selesa & tak buruk pon lagi.. aku takdelaa melawa gile2 pon asal hubby puas hati jek.. ko banyak beli jamu ke? cam aida aku rasa byk beli jamu/slimming set.. btoi tak?

yati, kite dah try SKII, trial pack.. ok laa.. tapi takdela pakai semua range.. nak cung mcm deana y kena pakai semua range.. tak mampu seh.. dah abes yg trial tuh tetiba ada org jual kat ofis, original tapi murah gile la.. kite cont. cleanser & essence jek.. tuh pon yg essence beli yg kocik sbb mahal gile.. saje menerai.. investment la konon.. huhu..

yatipruzz said...

julie, essence tu utk ape, cleanser + essence brape rm? tu yg penting tu hehe. Kite taknah pakai yg branded, sumer tukar2 jer caca marba

korang mkn jamu brand ape eh? aku taknah mkn pepe, mak aku dah bising ni. Pls advise!

sue- time pose dah start blaja, tak tahula sempat tak nak buat biskut raye. Tapi excited dah nih hehe

ummi said...

thanks. budak2 tu semakin sihat (dan notti).

sesape yang makan jamu tu silalah kongsi pendapat. dulu akak ada mkn homemade jamu fr kelantan. mmg berkesan ;) tp mokcik tu dah resign sbb nak jg cucu lakkk.

anyway, psl baju melayu tu pun, samalah dilema kita. pakai sekali je pastu bergantung dlm almari. nak buat shirt kot this year, boleh bwk gi jenjalan gak.

yatipruzz said...

bilalah saye nak pandai jahit sendiri baju melayu anak ngan husband cam akak :)