10 July 2006

exhausting weekend

Hari Sabtu lepas, Taman Sutera (bakal tmn kami) mengadakan pesta jualan amal, dan hasil jualan dimasukkan ke dlm tabung surau baru kami. Kitorang decide nak contribute sket, makanya selepas berdiscuss kitorang set nak jual muffin. Friday nite tuh, projek bakar-membakar dijalankan. Start membakar pukul 9mlm, rite after idlan tido. Dan settle bakar pukul 3.45am...penat tak? hehe pinggang flat, badan pon lenguh satu badan. Total muffin yg dibakar around 110 biji kots....setengah jual kat tmn sutera, setengah lagi nak contribute pd majlis mkn2 aka final gathering utk students pruzz ptg sabtu tu...balance sket2 kitorang 3 beranak mkn. Kepada jiran2 kami sebelah rumah, ampun maaf dipinta kalo kami wat bising tgh2 mlm tu, bising bangat mixer tu, sori eh..terimala muffin kami sebagai balasan kebisingan di mlm tu :p

Alhamdulillah dgr citer muffin sold out, kpd kak zira, kak fifah and kak shima, tima kasih kerana sudi jualkan muffin kitorang. Sori kitorang tak dpt stay lelama, ptg tu ada majlis lain plaks. Sempat jugak pegi jenguk rumah, sumer nampak ok, cuma wiring tak complete lagi...CF bilalah ko nak kluar yer??? Kami nak celebrate besday idlan kat rumah baru, baik cepat2 dpt CF!

Ahad, seperti biasa kitorang yg mmg tak tegar duk kat rumah decide utk kluar ke JJ...saje jln2 cari lunch, plus ari tuh ade Barney punyer show...saje bwk idlan kot dia suke...tp malangnyer idlan tade perasaan pun bila tgk Barney tu nyanyi and dance atas stage tu..hehe idlan suke The Incredibles je :p Lepas shopping sket2 brg dapur, kitorang balik umah..penat semlm still tak ilang.

Ptg tu, mood rajin dtg menjelma, makanyer aku try resepi sweet bun yg beli kat kedai Yen. Mujur bun menjadi, pruz kata sedap, cuma rupanye kureng sket hehe...next time kena carik jln supaya bun sedap, dan rupanyer lawa!

OK sekian perjalanan weekend kami..apelah plak citer next weekend eh...tgh pk ape nak buat hehe...

p/s: sape nak orden muffin, silalah email calx_88@yahoo.com (insya allah sedap :p) Macam2 perisa ade, coklat, vanilla, orange, banana, blueberry, ...namakan ajer!

3 comments:

Anonymous said...

yati..kalau bebila buat blueberry muffin tuh, jual la kat su 5 bijik ek..hehe..saje rase nak mkn laks...kalau tak buat takyah ler simpankan yer...hehehe...TQ

-su-

farradasmiley said...

bape harganya tu?
rindunyer nak memasak macam2
tapi nak wat cane tools byk tade n time also kureng dek menjaga baby n kemas umah yg masih lom abeh terjaga

yatipruzz said...

harga kena ckp dlm email :)

ala ko mmg bz ngan mawaddah, tunggu dia besor sket sure ko leh buat anytime nyer.

selamat kemas-mengemas!