12 December 2006

what we did on his birthday

Saturday morning we treat him breakfast at uncle ronalds, and as expected idlan mmg syiok abis bila pegi mc d. The whole day was spent at ikea, merely went there to return some items and ends up we took something else back home. Night time, initially planned to dine out at kenny's, tp idlan buat perangai, last skali tapau jer. Tapau skali cheese cake la boheme, for the sake of taking pics sbb actual celebration plan nak buat lambat lagi since esok nek umi takder , tapi malangyer idlan tak suke pon cake tuh :p Balik umah amik gambar action potong kek, tp muka dia pandang ke tv, potong kek takde perasaan! Last skali mama and abah je balun kek tu hehe

10th- mulanye plan nak duk umah jer, since semlm dah one whole day berjln, konon abah nak setelkan lecture notes dia. Tapi bila bgn pagi, lepas kiss idlan wish dia & nyanyikan dia lagu birthday, tgk mood dia happy semacam je, rasa tak sampai hati plak kalau takde buat pepe. Last2 abah suarakan hasrat pegi sunway lagoon, mama ape lagi on jer! So pepagi kol 8 lebey dah kuar rumah, bwk sausage sandwich bekalan breakfast. Idlan dari dlm umah, dlm keta, sampaila ke sunway lagoon tak lepas pegang pelampung spiderman dia..sayang abis kat pelampung dia! Mandi manda dlm pool 2 jam lebey, takmo kuar langsung, break minum susu pon dia takmo...heppy abis dia dpt main air. Yg bahaya nyer, dia takmo duk sgt dlm pelampung, instead dia insist nk berjln dlm air..sampai air ke paras leher dia still berani lagi. Kitorang yg risau sbb byk kali dia jatuh muka tersembam dlm air. After 2 jam kitorang dah penat, diajak balik dia takmo...last skali terpaksa tipu dia ajak beli eskrem ngan coklat..barula dia willing nak kuar dr pool. Time tu dah pukul 12 lebey, panas sesgt, matahari tegak atas kepala. Dlm keta on the way back idlan tumbang kepenatan. Mujur mlm tu tak demam or sesema...check telinga pon ok...risau takut dia demam rendam lama dlm air. So itula hadiah besday idlan taun ni, a few weeks back dah beli basikal utk dia, tp dia tak suke..sabor jela. Celebration mkn2 mama plan nak buat on 24th...after mama abis xm. Oh yer, besday idlan sama ngan besday tok belah kedah..to mak, Happy Birthday to u too!

p/s: Kpd sue, congrats for the new born baby girl! lengkap dah sepasang eh!

4 comments:

farradasmiley said...

boleh tau Sue maner yati?

yatipruzz said...

suryati senior kita setahun...ko kenal gak kot budak engine

ude said...

considering idlan's affinity towards water, it's worth investing in swimming classes in near future. good for safety and exercise.. belaja swim mase dh tua bangka sgt memalukan (fr own experience)

yatipruzz said...

swimming class? hehe gud idea tp kena tgk ongkosnyer dulu :)

btw card dah sampai..idlan suker sgt...tq so much!