15 June 2007

when 'bz'ness hits our day

while mama is struggling with her case...



and abah bz doing some reading for class and research...



the little boy talking and playing alone all by himself



and swim himself in the world of superheros...



And that lasted for the next 3 hours until he finally surrender and uttered "mama, idlan nak tido atas riba..."
Sayu plak dengar....on the other hand, cepatla abis blajar huhuhu

Sori sayang and thank u for your understanding. We both love u so much !!!





8 comments:

su said...

mahu ek idlan main sorang2..klu lutfi kan yati, nak main pc pun nak ajak abah die..bangun tido and kuar dr bilik dah carik abah die..klu tak jumpe abah die, die dtg le cakap 'abah keje yer'..

coz ummi die tak layan die main pc..hehe..

tp mmg lutfi susah nak main sorang2..sejak dua menjak ade adik ni la..jeles kot...sian gak kat die...

Farra said...

bagus2 dah pandai main sendiri
Mus'ab pon main sendiri, tapi suka sangat nyakat adiknya eheheh

mardhiah12 said...

bila sambung belajar, tu lah benda yg aku miss sgt2. ayah dia yg byk layan budak2 ni. tapi yg aku suka, bila balik dari kelas, anak2 lari nak tgk ibu dia especially yg bongsu. siap nak tidur/main2 atas perut aku.

semlm pun aku tertidur kat seat blakang dlm kereta dgn auni, tiba2 bangun tgk ada budak tidur atas lengan aku (si afif). ayah dia kata, aduhai, manjanya..nak tidur pun cari ibu dia.

tapi sedih le kekdg tu, melalak2 masa aku nak pi kelas :(

hai...cepatler habis...

yatipruzz said...

kesian kan...sbb tu susah nak jadi super mom :p tapela taun depan abis tak sabarnyer aku!

idlan skang x nangis dah, aku ckp mama go to work, idlan stay with abah...dia pon ok je dgr ayat default aku tuh hehe..dah lali kot.

su/farra- kalo depa ade kawan lagi ok kot...tak bersendirian hehe

ummi said...

yati ~ akak rasa kalau kat belakang kosi panjang tu letak console table, menarik kot. pastu boleh susun frame gambar or pasu hiasan.

iman pulak mmg by default time nak tido, cari kaki ummi dia. yang herannya kalau akak takde kat rumah, okay je behave budak2 ni. bila akak ada je, habis bertanduk segala.

yatipruzz said...

thanx k.tie for the suggestion...belakang sofa dah termasuk dlm senarai projek khas...tunggu budget/poket approve haha

p/s: sbb tu x wat housewarming lagi ekeke

aida said...

siap ada interior designer advice tu.. huhu

as for me, anak dah 3.. menempek ngan si bongsu je, abah dia je layan yg 2 org tu.. sedihnyeee :(

aidura sofiee said...

baiknya idlan. so understanding :)