26 February 2009

Calamity does happen…..

and when it happened, either you get shock all over your nerves, or remain calm as if nothing happen.

Well, pagi tadi on the way ke ofis, Mr Matrix terlanggar En Merc di simpang traffic light.
Rasanyer I shall put the blame on both sides…sbb dia laju and tetiba break mengejutzz, aku pon laju and even tho dah break tapi still tercium bontot dia (tayarku dah botak). Impact dia agak kuat, speck mickey mouse idlan tercampak. Tapi Allah nak tolong aku kot, no physical injury on both cars. Haha Merc tu no doubt mestila body kuat, tapi Matrix ku pon bley tahan kuat eh :p Mamat Cina tu lama bukan main belek keta dia…tgk ade scratch ke ape ker…siap ckp berkali2 kat aku, u lain kali kalo ikut Merc aar, be careful…u takkan mampu bayar punyer! Ini kereta baru tau! Wahh kerek plak mamat ni…tapi betul la ape dia ckp, mau habis gaji sebulan aku kalo kena bayar.

Yg herannyer, di waktu kejadian, jantung ngan dada aku ni tak berdebar2 or berderau langsung…maybe sbb tgh ngantuk tahap gaban sama kot. Ku kluar keta and say sorry to mamat tuh, belek matrix sket2…and thoroughly inspect keta dia. Dahla betul2 dekat traffic light…sure ramai mata memandang hihi. Leganyer rasa bila tgk keta dia tak dented whatsoever….kalo idak tak merasa la duit esosku! Alhamdulillah….

8 comments:

suryati said...

Alhamdulillah takde ape2... ;)

sikulat said...

yati memang!

waktu tenang = die kelam kabut
waktu stress = die tenang


p/s: wooo.. orang tu mmg kerek! Erp.. sume sihat kan ? tade pape?

puterikiut said...

wahhh coolnya yati..

yatipruzz said...

ye ke semah? ntahla tak perasan plak theori semah tuh hehe

sumer sihat? yati sorang je dlm keta..of course im ok..live and still kicking ahaks :p alhamdulillah!

Farra said...

alhamdulillah tade peper..

merc kami pernah langgar merz jiran sebelah..bayor rm200..sob baik dato tu baik hati tak minta lobeyy :D

ummi said...

eeiii... nyampessnya statement mamat tu. habih tu kalau ikut bontot viva *ehem* bleh main sondol je lah ek? mentang2 le pakai merc, dia igt dia sorang je ada merc kat dunia ni *tak merujuk kpd mana2 kawan yang pakai merc ahaks!)

muhammad said...

lenkali jgn ikot dkt2..ahaks =p

Kopi Suam said...

Alhamdulillah sib baik takd e apa-apa yati...kalau tak kopak poket awak nak bayo..