11 February 2009

Tag

tension ngan AA...wat tag farra la kejaps...kena cool down dulu baru try balik :p


1. Copy badge "2008 cute's 3logger Award" di atas untuk diletakkn di blog anda.
Done.
2. Link / n citer kan kembali siapa yang memberi award ini kpd anda.
Farra...kawan yg kukenal since zaman MMU & zaman kegemilangan PLM :p
Agak kagum ngan 'superpower' yg dimiliki, and always wonder mane la dia dpt energy tuh..adekah kerana habbatussauda eh farra? hehe
3. Setiap blogger mesti menyatakan 10 fakta / hobi diri sendiri sebelum memilih penerima award seterusnya (anda di tag)
1. Fakta: Anak ke-2 dari 3 org beradik..the only daughter in the house. Sgt manja dan tak reti masak and buat keje rumah sebelum berkahwin.
2. Fakta : Dulu tak reti masak, hatta kali pertama saya tetiba tingin goreng telur mata, saya tak bubuh minyak sbb pk kalo buh minyak mesti telur tu tenggelam (jgn gelak okehhhhh ni kisah benar!)
3. Fakta : Sgt kuat makan. Selalu rasa lapar. Tambah2 sejak abis pantang Firas...selera mkn taknah putus.
4. Hobi: suke kumpul resepi...dan compare resepi2 tu sumer. Dari situlah tertanam minat baru iaitu membaking. Dulu sebelum kawin taknah baking...apetah lagi sentuh tepung, mixer, oven dan sewaktu dgnnyer.
5. Hobi : suke tido dari zaman sekolah-Univ-dah kawin. Sangatla tak bagus tapi adusss hobi ni susah nak dibuang! Time weekend pon mesti kena tido at least skali :p
6. Fakta : sangat takut lipas. Nak bunuh lipas dgn selipar pon cukupla susah sbb takut banget! kalo spray ridsect tuh, punyerla byk kali spray sampai lipas tu betul2 mati tak gerak.
7. Fakta: suke mkn makanan yg disukai oleh kanak2 kecik i.e coklat/eskrem/keropok/kek/any junks. Kalau beli utk idlan mesti nak kena beli utk diri sendiri sama.
8. Fakta : sangat malas belajar. Semangat menghabiskan MBA byk ditiup oleh en pruzz :) Makanye bley disimpulkan kejayaanku adalah kejayaanmu jua ahakss! Saya konvo 28 march ni yehaaaaa
9. Fakta: walaupun malas belajar, tapi bila ada assignment, saya la slalunyer org pertama yg siapkan. Even tho end results sometimes tak bagus, tapi tak kisah...janji siap! Quality comes second hoho...that's my principle!
Selagi tak siap, selagi tu kepala rasa pressure and asyik teringat2 keje yg pending itu :p
10. Fakta : saya dah bosan keje 7am-7pm ni. Serius bosan. Tetiba semangat nak jadi WAHM begitu membara, dgn itu saya berazam nak enrol dlm baking class and enrichkan diri ngan segala mala skill dlm alam baking ni. Harap2 impian saya menjadi kenyataan suata hari nanti...amin.
4)pilih 5 penerima award seterusnya n nyatakan di blog anda.
1. bosku - kak tinidewi
2. kak elin the-kek
3. kak tie ummimon
4. huda laydida
5. ex-rumetku ijjah
5)jgn lupe melawat blog kawan anda yg telah di tag n menyatakan dia telah telah di tag.
Ok!

5 comments:

laydida said...

baru prasan kene tag!

nape bile blog awak ada update tapi x appear kat rss feed blog semah ek?

yatipruzz said...

kadang appear..kadang tak...lamat kot rss tuh

semah any idea? hehe kite bab IT ni agak fail :p
skin pon berzaman malas tukar hoho

Farra said...

unbelievable btol baca fakta2mu..contoh :kuat makan & malas belajar

ish ish dulu kat mmu lalu dpn bilik je tgk tgh study..kalau tade kat bilik ada kat library jek hehe :p

wow tak pernah baking..now dah terror maa

yatipruzz said...

zaman mmu lain, zaman dah kawin lain :p

sikulat said...

hermp.. kite pelik gak ngape tak kuar.. hemrppp...

ari tuh macam ada dah...