28 September 2009

Citer Raya

Salam frens,

Ramai yg masih dlm raya mode ker? Saya dah selamat bekerja hari ni…first day at work after a month on mc. Ofis agak lengang, ramai yg masih bercuti rupanya.

Citer raya? Alhamdulillah sgt meriah kali ni. 8 hari kami di kedah..mmg raya sakan. Everyday kuar berjln raya melawat sanak saudara. Yang dtg beraya ke rumah pon ramai…ade yg sampai pukul 9.30pm pon ader. Penat mmg penat, tapi best…lagipun anak2 semua sihat dan cergas…so fikiran pon tenang jelah. Firas sgt behave bila pegi beraya ke rumah org…ramai puji dia baik…suara tak berbunyi. Tapi kat rumah, masya allah kaki penjerit sungguh! Tak dapat sesuatu benda dia jerit, jatuh sket jerit....sket2 jerit je keje dia huhu. Idlan pulak syiok sakan berjumpa dgn cousin2 dia Aiman dan Haikal. Almost everyday pegi rumah derang…main robot la bunga api la…sampai lupa mama ngan abah dia. Kat rumah tok, remote astro dia yg control, pagi ke petang sokmo tgk cartoon network...sampaikan merajuk2 bila abah nak tukar channel. Pagi2 naik motor ronda kampung dgn tok wan….sampaikan ade one day tu kaki dia terkena ekzos motor, so balik kl ni bawak balik parut la sket :p Today tak pegi nursery, sbb kaki dia masih berbandage takleh kena air.

Saya pula Alhamdulillah sihat walafiat sepanjang raya ni…ketupat rendang sumer saya jamah, tapi dalam kuantiti yg sedikit jela…mujur perut ok :) Berat pon dah bertambah ni hehe. Sebelum pulang ke kl, FIL ade bwk saya berubat cara kampung dgn seorang ustaz ni….harap2 dgn izin Allah gall stones yg masih tertinggal dlm bile duct saya dpt hancur, or makin mengecil. Hujung minggu ni, baru berpeluang beraya dgn ibu bapa, abang dan adik saya di Ampang…tak sabarnyer!!! Gambar raya…tunggu next entry okeh…tak bwk card reader la pulok.

3 comments:

Farra said...

tq mai umah...kami tak sempat nak gi umah pruz plak sbb jalan raya 2 umah dah sampai maghrib pulak hari rabu tuh..raya kl je la kan

y@tipruzz said...

kitorang singgah giant buat kali ke-3 pekena pizza balik dari umah korang tuh hihi

naz said...

tak sabar nak dpt duit rayeeeeee xD