21 November 2005

cerita open house lagi....

Sabtu, 19 nov
Pepagi lagi dah antar idlan pegi nursery, after that terus start masak...sampai ke tgh hari. After zohor amik Idlan, then head down to umah umi. Seperti biasa Idlan memula cam tak biasa tgk umah lain, pastuh bila dah warm up dia start menunjukkan skill baru memanjatnyer hehe...gelojoh giler anak mama pusing2 kat bwh, pastuh try diri kat sofa..pastuh let go tangan sesuka hati nak terkam mama...adoi kalo umi lambat sambut sure dah terstumble ke lantai cam kat umah kite ari tuh hehe

Ptg pegi umah abg, kumpul kat sana...actually kitorang ade sort of family gathering, pot luck raya. So umi wat nasi dagang, kak eda bawak lontong, aku wat pasta goreng ngan pau and kak Ida as the host buat lasagna nyummy!!! Sumernyer sedap, perut kenyang gilers..before balik sesi tapau mentapau food lebey as usual hehe...bila mkn lasagna tuh tingat zaman bujang dulu penah try wat lasagna skali utk pruz, tapi kos nyer adoi mak mahal bukan main...mozarella cheese tu dah brape ringgit..pastuh guna sket tak abis last2 buang begitu saja huhu...beli yg dah siap lagi berbaloi, unless kalo nak buat byk giler utk jamu org.

Ahad, 20 nov
Memula pegi open house umah famy/zarid...hoho byk giler food derang masak sendiri sumernyer, ade nasi ayam, rendang and pulut kuning, nasi putih, spaghetti, choc cake, agar2...hmm puas hati giler hehe. Since kitorang lambat sampai, kronis yg lain sumer dah berangkat ke umah farra. Sempat la borak sket ngan hani and jumpe aiman anak dia yg second. Idlan cam syok plak lepak umah famy sbb coffee table derang rendah..senang dia nak hold and diri...cam asyik plak main meja famy hehe

Pastuh pegi umah farra/deman plaks, dekat je dlm 3 minit drive. Kronis still ade lagi lepak2 kat sini...bingit aar kejap umah farra. Food byk giler gak, farra wat laksa penang, mihun sup, choc cake, cheese cake, agar2...sumernyer sedap tapi tak sempat merasa sumer sbb perut dah overload. Masa aku tgh solat, pruz citer auni si anak aini nangis gegiler sbb kena debuk dek afiq, anak sulung hani hehe...sian auni, dia cam eager nak main ngan afiq tapi tetiba afiq tolak kepala dia terus terjatuh ke belakang...rugi aku tade time scene tuh. Idlan pon buat rekod kat umah farra, tengah sibuk duduk main sendiri tetiba dia terjatuh terlentang ke belakang...sakan la nangis isk isk sian anak mama.

To famy, zarid, farra and deman...tima kasih bebykla eh organize rumah terbuka utk kami2 ni....insya allah taun depan kite wat lagi turn rumah terbuka as usual ok!

p/s: to my dearest b, congrats for the completion of ur master. So where shall we start? tgk movie ke bowling ke ikan bakar treat ker?? hehehe jum celebrate!!!

2 comments:

mardhiah12 said...

tahniah untuk completion of pruzz's master

ko bila lagi, hehe...

p/s aksi auni jatuh tu, errr..

yatipruzz said...

aku? aku rasa malas la aini..ko jadi ke start master? aku igt esok beli kontrak abis aku nak wat bisnes..bisnes ape aku pon blom pk laie hehe