25 November 2005

projek masakan

Setelah eksperimen membuat pau berjaya (1st time buat pinjam pengkukus jiran sebelah, second time buat guna pengkukus baru), hati ini tiba2 bersemangat nak beli oven plaks. Masa terluang kat ofis diguna utk surf resepi2 menarik yg bley ditry guna oven baru nanti. Dah nekad, ahad ni pegi survey oven, kalo berkenan terus beli. Besday idlan nanti bley mama masak resepi2 baru dlm internet tu...yeyeye! Macam2 resepi yg aku dah shortlist : baked pasta/macaroni, lasagna, chicken pie, egg tart, apple & macademia muffin, pizza, choc moist...adoii banyaknyerrr...bestnyer kalo sumer try menjadi hehe..kalo try tapi tak jadi sure frust :p

Meanwhile, pengkukus baruku itu akan diguna pakai lagi weekend ni utk memasak bread pudding & cream caramel...mintak2 la menjadi gaks! Dan kalo diri ter'extra' rajin, dapur lamaku itu akan menjadi saksi sama ada fettucinni alfredo (cilok resepi internet gak) ku menjadi spt yg diinginkan atau tidak :)

nota: Selamat berhabisan duit la eh kpd farra, aida & aini bersempena sale @ Sogo nih! Walaupun aku jeles takleh join sbb ofis aku jauh, tapi on the positive side, duit aku tak abis hehehe

5 comments:

aidura sofiee said...

wahhhh yati. beshnye ada projek besar-besaran. klu menjadi resipi yg yati nak buat tu nanti, amik la gambo ek. bleh le attach kat blog yati ni. biar org lain meleleh air liur dibuatnye tengok gambo tu hehehe.

yatipruzz said...

besar-besaran ke kak? mengidam je lebey, harap2 diri ni rajin la hehe..takut bila penat berjln open house malas masuk dapur :p

pembaca said...

pengkukus or pengukus? rasanya pengukus yang betul kot :P

farradasmiley said...

yati, kami X jadi aa pi Sogo..tak larat seh..so Oven how much you spent?brand ape?

yatipruzz said...

a'aa la pembaca..pengukus..sorila vocab bm tak mantap..nak tulis full BM sure dah reti dah ni hehe.

oven elba farra..rm400 kat best dengki mivalley