16 May 2006

1] Lately aku asyik rasa lenguh kat pinggang/tulang belakang jer. Tak buat keje berat pun, tapi everyday akan rasa lenguh/sakit....tak tahula nak kata camner, tp sakitla..Duk depan pc dah cuba straightkan badan se straight mungkin, tp still sakit. Call umi, tanye opinion, mungkin betul katanya, kesan epidural time lahirkan idlan dulu. Bukan satu cucuk, tapi 2 cucuk, sebabnye doc tak jumpe point time tu, susah katanya. Lepas bersalin takde plak rasa sakit, tapi recently makin menjadi-jadi. Tgh berpk, nak jumpe tukang urut ke, atau ortopedic. Risau gak, tulang belakang tu huhu...sesape yg penah amik epidural, any opinion? korang pon cam aku ker?

2] Idlan cayang mama teramatlah susah nak mkn skang ni. Tanye budak nursery, derang kata food idlan abis everyday! roti, biskut teddy ngan porridge dia abis..laju makan. Tapi kat umah time dinner, adoi punyerla liat nak mkn. Ke sana ke mari, puas di pujuk, puas dipaksa, ditepisnya tangan mama/abah. Bila mama babab tangan, dibalasnye balik exactly like what mama did, mama babab lagi dia pon babab mama balik..dia igt kite memain kot huhu. Camnerla nak tambah berat kalo sayang takmo makan. Food mama buat memacam variety, tapi sumer idlan tak heran. Sup, goreng, western-style, malay-style....sumer idlan tolak. Dunkin donut yg sodap tu pon idlan tak brape suke? hishhh musykil mama ngan abah...kitorang kuat makan, kenapela idlan tak ikut eh? hehehe

3] Baru lepas call famy, alhamdulillah baby mereka Izzul dah selamat undergo VSD heart surgery @ IJN. Skang dah stabil, tapi akan warded mungkin 7-10 hari. Doakan Izzul cepat sembuh ok!

4] Second reminder utk diri sendiri actually, J-card day lusa yer...cant wait arghhhhh!

5] Baru 5:10pm? lagi 20 minit? Adus bosannyer mama help!

6] Runaway Jury bosan...tp kena paksa diri habiskan jugak huhu...another calling for help!!! isk isk

7 comments:

aida said...

izzul sakit apa? siannya dgr

yatipruzz said...

zarid kata cam ade lubang sket kat jantung dia...so nak tutup lubang tuh la.

tini said...

runaway jury to ko tgk filem jer yati. lagi best! ehehehe...ha mari kita abiskan duit ramai2 esok. jumpa di sana ya! :)

araamy said...

ana aku pantang suap... bukak je mulut.. hehe... tatau pulak anak famy masuk spital...

myjulieyana said...

yati.. kite sakit 2-3 bulan lepas bersalin sbb epidural la.. sbb tu kite start pegi gym tuh sbb nak exercise kot2 la sakit kurang.. alhamdulillah ok.. skang dah tak lenguh2 pinggang dah..

yati, idlan nak makan sendiri kot? macam aisya pon susah nak makan banyak2, kalau nasik 2 sudu besar je.. tu pon berjam nak abeskan sbb dia nak makan sendiri.. lain2 tu makan main2 atau masa main.. kalau siang idlan dah makan banyak, malam takpe yati.. minum susu saje pon takpe.. and makan biskut ke.. apa2 yg dia suka la.. as long as cukup zat..

ummi said...

iman pun ada ups and down dia bab makan nih sekarang. unlike dulu. manjang nak makan. lately ni nampak dia selera skit. kat school makan banyak. kat rumah takmo makan sbb sebok mendera orang lain.

epidural? tak penah ambik. betul ke camgitu side effect dia? takut lak. dr advise next time beranak ambik epidural sbb time iman sakit amats sbb dia susah nak keluar. siap kena 'cedok' lagi mamat tu.

yatipruzz said...

tx for the comments all. idlan mmg good, lepas kita complaint psl appetite dia, esok tu terus dia mkn byk cam biasa until today...hehe dia tahu mama dia whining psl dia kot :p

julie, the epidhural was not the issue. tu doc ckpla. (kite tak sakit pinggang, tp kat middle of the spine)