03 May 2006

Tiba-tiba muncul satu azam baru, iaitu menyemai kembali minat membaca yg semakin pupus di dlm diri ini. Maka, first action taken last week, membeli novel karya Dan Brown, The Da Vinci Code. Kenapa da vinci code? hehe tiada sebab terperinci, cumanya terasa cam citer tu glamer, yela aini baca, aida baca, kaezrin baca...so i suppose citer tu sure best bangat :) i've never read dan brown's, hence i placed no expectation as to how the flow of the book, or the storyline shd go...harap2 berjaya menghabiskannya...sekarang baru di page 59, means another 545 pages to go. it seems i've abandoned my readings on several books halfway years ago....so this time definitely it's gonna take quite some time to finish up hoho

Kalau nak idlan pandai n rajin membaca, mama kena tunjukkan contoh yg baik betul tak? nampak gaya idlan pun cam berminat ngan novel ni, rajin dia belek2 novel ni hehe...

pesanan utk diri sendiri: kalo boleh duk depan pc berjam-jam tgk citer korea, apa kata tukar plak, duduk senyap2 berjam-jam spend time membaca buku ahaks :p

7 comments:

mardhiah12 said...

baca2..go go :D sure you can.

bacalah buku, five people you meet in heaven, a walk to remember dgn buku 'do they hear you when you cry' (fauziya kasindja)

semua buku boleh buat aku menangis dan baca berulang kali

buku melayu, of course novel Faisal Tehrani :)

yatipruzz said...

a walk to remember bunyi cam best, ok will be the second book hehe

aida said...

da vinci code mmg ngam...
sophie kinsella ok gak, kelakar!

safurah said...

kita ada buku a walk to remember kalau awak nak pinjam-- munir bagi sebelum kita fly gi UK :P kita pun macam awak yatie-- dah lama betul tak membaca! baru nak start tanam azam jugak bila baca blog2 si ulat buku macam aida and aini..hehe.. lagipun elok laa awak nak start mengasah minat membaca tu sekarang cuz u'r gonna go tru a hell lotsa reading bila buat master!

p/s--kalau best da vinci code tu bagitau kita ek! kita seakrang tgh baca a road less travelled -- not really a novel, more like motivational/psychology book.. tapi quite interesting. but biasalaa buku2 ilmiah ni slo sket laa kita nak baca banding buku sydney sheldon yg kita baru habiskan..he he he

yatipruzz said...

em tq for the offer safurah..kite igt nak beli nnt buku tuh..simpan wat collection hehe

da vinci code mmg best..dah halfway read, suspense ngan thrill abis! semlm tido kol 12am baca buku tuh nyer psl

mardhiah12 said...

buy angels & heaven. tu pun best gak. cuma tak bestnya sikit sbb org islam diperalatkan.

p/s safurah, kita sibuk sambung master pun baca novel gak la. lagi cepat nak habiskan sbb fikir nak baca buku, hehe

aida said...

angels and demons.. tsk tsk.. tersilap tajuk tu aini :P

buku dan brown yang lain : deception point and digital fortress not up to par sgt