26 June 2006

apa ada dgn weekend?

Idlan had his 1.5yo jab last saturday..alhamdulillah he's ok till now, no fever whatsoever. Somebody told us long ago that whenever we're about to take our kids for immunisation, must give ubat demam first before going to clinic. We took that as practice and it works with idlan..and of course with Allah's will as well. We spent a nite at Umi's on saturday, so that idlan got the chance to play and have fun to the max with pak su. Well it's going to be his last day with pak su before pak su's departure to KK for study. To adik, all the best, our pray will be with u alwayz, study smart, tk care, and we luv u, and idlan gonna miss u sooo the very much :p Not sure if idlan can still remember u when u're back for hari raya three months ahead hehe

Talking about their bonding and relationship, we all are still confuse as how and what brings them to be so close. Idlan seems to admire him so much, ke mana pak su pegi, idlan akan ikut. Pak su breakfast depan tv, idlan duk kat sofa tepi pak su, watching him closely, sambil menyendeng-nyendeng. Minum susu, lentok tepi pak su. Pak su kluar nak pegi blajar driving, idlan nak nangis ikut. Heran sungguh kitorang, pak su mcm ade satu daya tarikan istimewa :p Pasnih dtg umah umi, sure idlan terasa ketiadaan pak su kat umah. That night we had dinner outside, celebrating pak su yg dah nak pegi next week. And the dinner was on me, si kakak yg baik hati hehe. Idlan behave all the night, at times he sat nicely inside the baby chair, eating his mushroom soup and fries. But tots of his age, nak ke duk lelama? Sudah tentu tidak hehe. Bila dia dah bosan, kitorang kluarkan dia dr baby chair tuh. Memula dia jln ke hulu hilir, as of inspecting the place. Then pegi dr satu meja ke meja, tgk org makan (malunyer mama hehe). Bila bosan lagi, dia start tolak kusi tu dr utara ke selatan. Mujur tak langgar meja org lain :)

Kelmarin, dr umah umi kami ke keramat, melawat my offismate yg baru discharge dr gleneagles, buat minor op kat lutut. Syiok auntie aida eh, mc 2 minggu, extendable lagik tuh hehe...get well soon aida! Idlan biasala, memula senyap giler, sebijik perkataan pon tak kuar dr mulut. Time dah nk balik baru dia warm up sket, tu pon bila dia ternampak mangkuk auntie aida yg cun melecun, penuh ngan biji bulat2 warna warni tu. Ape lagi, idlan pon kuarkan la satu persatu biji2 tuh, kuar masuk kuar masuk. Last2 time nk blk, idlan amik satu biji wat kenangan hehe..thanks eh aida. Balik umah, 3 beranak terbongkang kepenatan. Then buat laundry 2 trip sampai penuh ampaian. Petang, sudah terasa bosan..makanye abah pon suggest pegi JJ, maklumlah..dekat sesgt cuma 4 minit sahaja minyak pon tak terjejas akakka....so jln2 cari mkn kat jj. Idlan berjaye dpt sebiji belon dr uncle clown. Lepas dinner kat fudcot, kitorang pon balik...time tu baru kol 840pm. Bila nak sampai rumah, tgk2 idlan dah tertido atas riba mama...belon masih dipegang lagi. Isk cian baby mama kepenatan berjln seharian eh!


12 comments:

Anonymous said...

yati..bukan baby lagik la..toddler...heheh..

kalau lutfi lagi la tak boleh duduk atas kerusi budak2 tu..heheh..takdan seminit die nak turun berlari2 mkn angin..hehehe

-su-

yatipruzz said...

sue, tahu dia dah besar jd tots..but he's always be the baby of my heart cewahh...yati suke panggil dia baby smpi skang :) Esok dah ade adik baru taleh panggil baby kots

aida said...

ujung minggu ni nak gi jab 2-2 anak aku.. thanks yati atas kesedaran, hihihih

Anonymous said...

hehe..su pun same la yati..sampai skang duk panggil lutfi baby..kena tunggu adik die kuar la baru boleh ubah kot...susah nak tukar..kekek..

-su-

ummi said...

alamak.. iman nye jab 1.5yrs + chic pox lum ambik lagi. :(
ada lak iklan jab for flu prevention. adehh.. memacam lah hai.
time makan, iman is trying to feed himself lately. sudahnya abis bertabur seantero alam. kalau boring diketuk2nya sudu kat meja/mangkuk. nasib tak baik dibaling mangkuk tu ntah ke mana. kalau time makan mmg ummi ngan abah kena ambik giliran sbb nak kawal budak sorang tu. ni tgh kempen terapkan kesopanan dan kesusilaan kat iman nih. ada sekali tu, dia baling tiger. nyaris2 masuk dalam gulai lemak kat kedai. kalau tak, kenalah kami beli sebesen gulai lemak!

mardhiah12 said...

chic pox jab tu, mana2 klinik ada ker? caouse klinik kat rumah tak ada. yatie, pilihlah kursus best2 mcm yg islamik sket, gerenti tak ngantuk

yatipruzz said...

aini, iso audit tu menarik giler, ajar caner nak jd auditor. tp aku mmg suke ngantuk dlm klas, dr mmu smpi skang susah nak ubah hehe. Dulu dlm klas nk ilang ngantuk aku lawan main snake ngan halim. skang hp aku dah tade snake :p

chic pox tu selected clinic je kot, sbb mahal. same goes to Hep A jab. nak selamat, pegi specialist gerenti ade. the newest one, pneumococal, utk prevent pneumonia/lung infection, ni cost dia around RM300++.

k.tie - idlan pon sibuk nk mkn sendiri skang, siap celup tgn cari mushroom dlm mushroom soup n suap mama dia hehe. mee pon kalo tak dpt pki sudu, suap ngan tgn terus. sudu and fork berketung-ketang kat restoran dh jd kebiasaan, baling atas lantai pon jd kebiasaan hehe. mknan bertaburan atas lantai pon kami dh lali, sian waitress kena sapu n kemas hehe

farradasmiley said...

yati, adik hang masuk mana..my sis masuk UITM kota samarahan srwk..this sundy parents g skali utk reg

yatipruzz said...

waa adik ko pon dpt jauh ke..adik aku uitm sabah hehe...

adik ko amik ape?

farradasmiley said...

busss mgt..same jek ngan kakak die..sonang sket nak lulus

Anonymous said...

Keep up the good work ice climbing hiking boot wolke upskirt Native american assistance to home buying asain schoolgirls upskirts gallery Divorce women of colorado support groups

Anonymous said...

What a great site » »