17 October 2006

The final week

My list to-do-things pilling up over the final week but am all excited and gear up to finish up everything on time before we heading to Junjung, Kedah for raya....so here goes the list:

- buat biskut choc chips utk rumah and kg
- buat biskut quaker oats resipi mak - utk umah and kg
- buat biskut cornflakes - utk umah and kg as well
- abiskan individual assignment and slides for presentation - ni pas raya kena antar
- cari acuan, choc rice and dessicated coconut utk buat biskut kat atas tadi, lelain bhn sumer ade dah standby
- kek tayah buat..mak nak buat hehe
- bwk balik resepi muffin ( ni x perlukan tenaga tp perlukan daya ingatan yg kuat haha)
- svc keta ( ni pruzz yg buat :P)
- reload touch n go


eh tu jer kots....tu jer? tu pon dah byk ler tuh, belum campur packing baju and barang2 kitorang and si kecik tu lagi!

Terasa lega sgt bila order biskut sumer dah abis delivered. Terasa spt beban yg tersgt berat melayang ditiup angin :p

Well i still have to work on Saturday (yes the deepavali day) until 3pm, we're running a 24hr center so when it comes to festive season, some of us need to sacrifice to let others to enjoy n celebrate the big day. Im still considered lucky for i can extend my leave the whole week of raya!

Muffin special utk dilla bley buat kat umah mak....so sat nite bleyla rest and concentrate utk kemas-mengemas :)

Ari ni last masak, provisions dah abis...and malas nak beli...so pasnih bley relekskan badan after balik ofis yeye

Syioknyerrr raya! Oh taun ni kami theme coklat ala2 gold :)

15 comments:

encik munir said...

ala yati...keje time deepavali pun okey apa...bukan sambut, ye tak?

buat open house tau..aku nak rasa segala mala kuih kau yang nampak cam sedap tuh..huhuh...

yatipruzz said...

munir, open house tak dapatla taun ni. 1st week after raya dah klas, 2nd week dah xm...3rd week dah start sem baru...silap2 open house korang2 ni pon aku x dpt join huhu sedeyyy!

-yati yg triple bz ahaks-

mardhiah12 said...

aku busy buat cross sticth you :P

puterikiut said...

ytai.. cookies yati dah tinggal separuh..dini & papa die raya dulu...hehhe

ude said...

ala...meriahnye raya thn nih kt junjung..jeles2...org kat sini tak leh raya pon....huhu

farradasmiley said...

Yati..kami balik kedah hari raya ke 2..memula raya di N9
Wah ada theme color..cam biasa kami takde theme colour eheh
Selamat Hari Raya
Maaf Zahir Batin
Jemputla beraya ke rumah!

eh keje sampai sabtu..so bila nak wat kuih rayanyer tu

yatipruzz said...

eni- ko cuti lama, bley la nak bercross stich ke aper ker hehe, tayah bukak buku ke ape :p

k.nieta - biasala tu kalo dh start bukak, sure termakan hehe

farra - aku dh start buat, every nite stay up...kat ofis cam zombie hoho. Jom dtg beraye kt umah pruzz!

ude - hehehe stay macho there. ala 2 thn je lagi kan...pastuh raye la kat mesia sepuas mungkin!

puterikiut said...

yati nanti datang la perlis.. ajak pruzz jalan sana..kalau sampai perlis jgn lupe call kak nieta

yatipruzz said...

perlis? huish tak janji la kak...jauh tuh hehe...tgkla caner planning nnt ok!

aida said...

selamat hari raya to yati n family

mardhiah12 said...

aku pun smlm sempat bake biskut choc chips, cross stitch baru 40% siap. huh, kena azam siapkan sebelum buka sem baru. suami aku kata, tader kerja, cari kerja :P

selamat hari raya

yatipruzz said...

betul, tade keje carik keje. SOmetimes bila bz ni terasa diri amatlah penting cam career woman plak ahaks

Slamat hari raya to aida, aini & family!

Aidura Sofiee said...

selamat hari raya aidil fitri buat yati sekeluarga. maaf zahir batin.

araamy said...

selamat raya.. maaf zahir batin..

siku|at said...

yati, kalau tak wat open house.. sape nak tolong makankan awak nye kueh raya ?