09 October 2006

UKM ranked at no 185 out of top 200 universities in the world. However I cant no longer see UM in the list. The top 3 goes to Harvard, Cambridge and Oxford.

7 comments:

mardhiah12 said...

aik UKM? Surprisenya aku..

idlan okay ek, mama dia gi kelas. good boy!

ilsa said...

hmm.. speaking of oxford teringat afie.. hebat betul.. phd pulak tu.. ish ish
By the way, sounds packed jugak kelas yatie ek. Kesian dengar Idlan dok cari Mama dia.. tu laa pengorbanan mothers masakini ek, just to help ensure a better future the family...

myjulieyana said...

waduh2,. yati dah start.. bestnyeerrr.. kite gak asyik postpone.. huhu.. UK postpone.. UITM postpone.. tahun depan harap2 tak postpone dah..

eh yati, camana nak tahu nama ada dlm list scholar tak??

terernye afie.. dia ambik course apa utk PHD wah?

yatipruzz said...

afie mmg terer :)

julie-try tanye siti zawahir, kite slalu email dia. indirectly dia ckp nama kite in the list :)

safurah- klas packed due to festive season. After raye class shd be in alternate weekends

btw idlan is indeed a gud boy!

mardhiah12 said...

ex student suami aku, ada sorang dpt oxford. yg sorang lagi, bukan student dia (cause dia mengajar satu kelas je dulu), dpt masuk harvard. tgh pursue master. and yes, the harvard girl tu melati, yg menang best oralist di jessup competition.

afie mmg pandai since degree pun dah exhibit pandai dia tu

p.s. yati, bila boleh tahu result scholarship?

yatipruzz said...

scholar - ntahla, ari tu dia kata last week, ni kata tgh pending approval plak..korang plak la tanye aku dah segan call dia hehe

farradasmiley said...

Mane nak tgk ranking U tu?

Dahsyatnyer Afie..FYI, masa die memula masuk UIA, ade sorang Prof kat UIA ni kawan mak aku..aku panggil aunti Faridah jek..dia mmg puji Afie la..huh kagum!