01 October 2007

tiring yet satisfying weekend!

Projek Sabtu
After sahur terus melekat @ dapur buat projek biskut raya #1 : Quaker Oats resepi mak. Biskut favourite since last yr, and taun ni modify sket dgn top kan biskut with chocolate unlike last yr just sprinkle with choc. rice. Hasil dia..mmg menarik! Dah nak masuk lunch time, terus masak mihun sup utk idlan...utk kami berbuka sama. Tapi idlan mkn mee, dia tak brape suke mihun. Lepas zohor sumer, start buat pegedil. Hari jumaat dah siap call umi tanye camner nak wat...1st timer ni hehe. Alhamdulillah projek pegedil menjadi dan pegedil ku comel2 belaka...tingin sesgt mkn tuh bersama2 ngan mihun sup!


Lepas tuh, buat kek batik plak...modify resepi ina, aku bubuh nestum and serbuk koko sket....hasilnyer mmg memuaskan....2 hari loyang dah licin! Lepas tuh, buat plak my favourite cream caramel...ari tuh baru buat tapi x puas mkn hoho...again kali ni habis weekend sumer licin alhamdulillah. Kiranye hari ni mmg produktif sungguh...sampai flat tak igt..lepas terawikh terus surrender :p





Projek Ahad
Pagi kami ke KLIA, jumpe mak, ayah and unda yg baru sampai dari menunaikan umrah. Alhamdulillah semua sihat. Time nak balik ade tunjuk perasaan sket...Idlan jerit nak naik kapal terbang! adus siap ditarik tgn mama tpt nak masuk check in passport tuh..ish ish...sabar eh sayang..next month kite gi jalan2 naik aeroplane okeh!
Balik dr KLIA, singgah ke Jusco...mujur x shopping sgt hehe...balik rumah dah pukul 2 lebih...penat giler rasa, terus tido nyeh nyeh. Before asar bgn, then terus ke dapur buat projek biskut raya #2: Chocolate chips.
Sambil bakar biskut, sambil masak kari ayam utk di makan dgn mihun kelmarin yg terlebih celur dgn byk sekali :p Jadikla 2 hari berturut-turut mkn mihun hoho. Habis wat kuah kari, pukul 6 lebih pegi melawat zarid sat. Mlm pas terawikh sambung bakar choc. chips tadi...adunan mmg byk, so ntah brape kali trip membakar, dgn oven yg kecik tuh...adus penat menunggu. Dlm kol 11 baru siap kot huhu...lotih mama!



Sahur tadi mkn mihun kari lagi....dan disebabkan mihun still byk, terus buat mihun goreng and kasik bebudak nursery idlan...at least tiada pembaziran :)
Ptg ni dapur berehat..mama ada majlis berbuka puasa bersama customer Max** kat klcc...so terpaksala abah berbuka berdua ngan Idlan je.

4 comments:

Farra said...

yati,upgrade aa oven!! letih woo bakar lama2 dok dapur tu, aku dulu pernah merasai saat-saat itu eheheh

nak resipi bergedil!!!tak penah buat

tini said...

whooaaaa mmg produktif sungguh. bagi resepi kek batik! siap measurement sekali aaaa :)

su said...

mai ai yati..rajinnyer...hehe..kek su jadi ek yati..next thursday, 11/10 yer..

yatipruzz said...

hehe this week dah start klas blk..kureng la rajin jadiknyer :p