17 June 2008

ape citer last week?

Cuti-cuti Mesia seminggu, balik ke Kulim and sambung cuti ke Langkawi. Dah lama tak bercuti sakan...terasa sangat heaven dpt lupakan ofis sekejap!

Lepas 2 mlm tido di kg, kami ke Langkawi...bersama-sama family aku dan MIL. Drive 2 kereta dari Kulim ke jeti Kuala Perlis, memakan masa 2.5 jam.
Naik feri, hujan renyai2 sket, ombak kurang gelora...so tadela mabuk laut :)


Sampai langkawi, kami sewa Van nissan....muatlah utk angkat 6 adults, 1 kid & beg2 baju kami. Nak sewa Innova...terlalu mahal plak...kan skang tgh kempen berjimat-cermat!
Terus pegi shopping di kuah, kuar masuk HIG, Idaman suri dan kedai2 lain....beli set mangkuk corning ware, set glass dan coklat2 yg lazatss. Sangat penat....ptg baru check in sri intan. Sgt cuak bila kuar spotting yg agak byk...inform pruzz, dan dlm keadaan penat tu kami kuar balik ke town kuah mencari klinik. Idlan ditinggalkan bersama umi...meraung dia bila kami tinggal hehe. Mencabar betul cari klinik, dekat 1/2jam, time tu dah nak maghrib, klinik byk tutup...dan klinik kat langkawi mmg tak byk! At last jumpe klinik Dr Naga...naga pon naga la janji dia ade scanner. Alhamdulillah adik baby still moving...semua ok..syukur rasa. Mlm tu rehat jela...jln pon sopan santun je :p Sebenarnya mlm sebelum ke langkawi, ade sedikit air kuar...rasanye air ketuban kot...tapi aku tak ckp kat mak dan umi. Still relaks..sbb igtkan biasa je. Tapi bila kuar spotting, rasa cuak plak....macam tanda2 nak bersalin :p


Hari ke-2 dihabiskan dgn si jejaka2 mandi di swimming pool, then sambung shopping di pdg maksirat dan pekan Kuah lagi. Kali ni membeli blouse2, skirt, kain batik, travel bags besar 2 ketul dan 4 piece square bowl buffet set. Aku dilarang sama sekali mengangkut brg, makanya pruzz dan yg lain2 menjadi mangsa. Thank u B!!!


On the way back sekali lagi kuar spotting di jeti....mlm tu kat rumah MIL pon kuar sket...so cuti dihabiskan dgn berehat je. Tak berani jln byk2 lagi dah. Makcik still ade satu paper lagi beb!!!


Gambar? adela beberapa keping je amik thru phone...kamera bwk tapi sgt bijak, memory card tertinggal kat kl :p

5 comments:

k3na said...

alhamdulillah semua ok..hope everything goes well with the rest of the pregnancy, amin! :)

Farra said...

nampak gaya bulan ni dah 2 kali shopping yati ..eheh
hebat..tgh boyot pon shopping sakan

kami pon pernah jalan bawa kamera tapi memory card tinggal umah :p

yatipruzz said...

hebat? cuak ade la :p

guna budget bonus ari tuh la farra hehe. Investment bulan2 still maintain :))

hi cat how's life there? bila habis phd?

Anonymous said...

corning ware kt langkawi brape ek? murah by baper %?
hehhehe

correlle? huwaa..nk beli jugak

nora.

yatipruzz said...

corning ware 5 biji tuh rm379.
corelle dah lupa...sbb tak beli kan :p