21 August 2009

Anyway ku masih di hospital. Tadi doc datang, ku terus pujuk dia supaya kasik discharge by today. Dia nampak macam agree, tapi pepe pon ptg ni dia akan dtg tgk lagi and decide. Adus cam patient kesayangan plak rasa hihi, dia mmg sgt concern...well my case may be quite rare and posted a big challenge to him, and to his skill...sbb tu dia nampak a bit reluctant to release me.

Tadi saya tgk rancangan masakan kat tv, depa dah start buat biskut and kek raya dah adusss mengancam keimanan sungguh. sempak jugak la ku taip resepi cheese cake chef asma sambil dia masak2 tadi hihi.

Selamat Berpuasa yer kengkawan semua...semoga kedatangan Ramadhan kali ni membawa seribu satu keberkatan dan pengertian kpd kita semua. Jgn lupa, jaga pemakanan anda...jgn mkn yg pedas2, minyak, dan berlemak sgt tu....sebenarnye more to a reminder to meeself :)
Saya dah berangan nak buat cream caramel and kek batik buat suami. Walaupun diri sendiri takleh mkn, tapi husband suke hati pon senang :) Menu ramadhan minggu pertama saya ni confirm la sup ikan haruan jek :p

7 comments:

Farra said...

yati boleh makan ikan haruan ke? aku tak boleh..geli..so makan tablet ikan haruan je

selamat berehat!

mc bape lama? jom kita layan citer2 masakan kat tv sepanjang ramadhan ni...hehe

tini said...

salam ramadhan untuk yatipruzz sekeluarga :)

eLLe said...

eh yati, xtau pon yati masuk hospital..anyway, cepat sembuh k..

n selamat berpuasa..hmm..bole puasa ker?

ShaFiAti said...

bestkan tgk citer2 masakan kat tv tu kan...walaupun daku tak try...tapi tetap sonok...hehehe..hr ni cuti, layan citer tu je la...bile kekanak nak tgk, kena lari masuk bilik tgk plak..hehehe

sempat lagi tu yati menaip resepi...hehehe...dah laju bleh menaip tu...:)

Julie said...

yati sorry call awak smlm.. 3 hari lepas ada jenguk blog ni tapi takde update. rupanya bersebab.. isk isk..

mcm2 kan penyakit nih.. get well soon dear.. jaga pantang elok2 kalau nak cepat sembuh..

y@tipruzz said...

farra- aku mmg bley mkn haruan,slalu masak sup jer la. Dulu time c-sect 2 weeks sup haruan je naik muak gaks la. Mc sampai 1 sept.

laboo-doc x kasik pose 1 week. Tunggu next check up camner. Skang perut still rasa bloated sometimes sbb gas time operation still ader.

julie- it's ok. ramai plak yg calling2 nak order sepjg kite kat spital ari tuh hihi.

sue- mmg best tgk rancangan masakan. malangnyer yati taleh try. Seminggu dua ni mkn sup/rebus je, langsung taleh ade minyak.

ijjah said...

met, get well soon okay. kite aritu after buat lapo, doc suggest jgn terus mkn gamat based product dulu..biar luke lapo tu sembuh naturally.Same goes to C-sect. If not nnt kulit bhgn luar akan timbul sket (in my case la since sensitive skin type).