09 August 2009

Firas's besday bash

Antara pics yg disnap sabtu lepas sempena besday bash Firas. Buat majlis simple jer, jemput 3 buah family terdekat, nak wat besar-besaran rasa tak mampu plak dgn kudrat yg ader, dgn firas yg suke menyendeng, dgn H1N1 yg berleluasa..cewahh byk plak reasoning aku ekk :p

Aku cuma masak mee kuah (guna spagetti) & nasi himpit, then pruzz order sate. Tu jelah main menu, yg lain sumer dessert i.e. peach vanilla flan, blackforest trifle & of course besday boy punyer kek. Spaghetti kuah tu masak byk seperiuk besar (kes x reti budget hihi), so hari ni kitorang lunch & dinner mkn tu jugakla. Idlan suke banget ntah brape kali dia tambah, umi pon puji sedap alhamdulillah....so pasni bley jadi menu wajib open house yatipruzz :p

Firas wasn't that cooperative...moody semacam jek & asyik nak berdukung. Kes terkejut tgk ramai org kots ntahla...bila org balik barula dia aktif balik apo la adik!

Pepe pon, alhamdulillah sumer dah settle, rumah pon dah siap kemas..tu pon nasib baik umi byk tlg basuh mangkuk2 & pinggan...kalo nk harapkan aku nak kemas semlm sure x larat..dgn gastrik yg tetiba dtg tu lagik..aduhai thank u so much umi...luv u!!

and to B, thanx to u as well...penat awak mengemas rumah, tiup belon, set up the preparation, etc.

To my beloved Amir Firas, Happy 1 yr old sayang. Mama doakan semoga firas membesar menjadi anak yg soleh, dan berguna buat agama dan bangsamu.

And to meeself, yey congratulations for your 1-yr breastfeeding journey...alhamdulillah :))

baju sama, mama beli khas utk majlis besday ni :)
time ni firas ok lagi...

menu ari tuh


see...budak kecik ni dah start cranky
potong kek...



antara pics cousin2 diorang yg sempat disnap...

10 comments:

Zuedin said...

congrats kak yati for the bf achievement..chaiyok chaiyok

ala ku jeles dgn sambutan yg comel itu :P

ShaFiAti said...

happy birthday to firas..semoga menjadi anak yg soleh dah beriman..semoga dipanjangkan umur dan dimurahkan rezeki selalu..:)

congrats to yati too...
kerap plak yati kena attack gastric ek...muntah byk kali ker? perut sakit tak? husband su kena gastric tak muntah tapi perut je sakit..

tinidewi said...

satu je. karpet ko tu agak2 berapa lama jangka hayatnya? wahahaha. karpet aku sekarang semua jenis boleh lipat masuk dlm mesin punya :-) gone were the days karpet ala-ala gaya modern. sebabnya, dlm satu bulan, ada jek kes milo tumpah la hapa la... mujur dpt jumpa washable carpet kat Jln TAR. tapi mahal sey! mampu beli time sales sajork. kepada parents yg ada anak2 lasak cam kitorang, aku anjurkan beli la washable carpet. tapi..... washable carpet ni conventional skit coraknya hehehe. nak ala-ala modern style mcm ko nih takde ler :-p

y@tipruzz said...

zue-toche toche! Ala nnt wafiy 2 yrs bley la sambut kat umah baru :)

yati-ntahla sue, lately makin kerap kena. Kalo teruk sgt tu mmg muntah la. Sakit ulu hati toksah ckpla..serba tak kena dibuatnyer.

k tini-brape rege carpetmu itu? carpet sy tuh ntah...setaun lebey dah kot usia dia, beli kat nilai3 jer. Milo taknah tumpah, sarsi penahla hihi

myza said...

happy besday to both mummy and son, firas..n tenkiu so much yati for the mee kuah yg sedap...:)

tinidewi said...

pergh cayalah... setahun lebih masih cun macam tu :-p

aku sungguh kagum dengan anak-anakmu.

Ummu Auni Afif said...

yati, sorry aku terlewat nak ucap happy birthday kat firas. aku mmg teringat, sebelum 8/8. suddenly 8/8 tu terlupa nak wish

anyway, happy birthday firas!

Abah Idlan said...

Yati masih warded @ KPJ Kajang for gastric+bacteria infection (bukan H1N1)since Friday. Harap sahabat sekalian tolong doakan dia cepat sembuh yek....

Ummu Auni Afif said...

masya Allah. patutlah blog tak update

Abah Idlan said...

Yati selamat menjalani pembedahan leproscopy utk membuang hempedu disebabkan dan masih berehat di hospital.