03 August 2009

kes teringin

Opismate ade bwk pulut kuning+rendang daging bersempena kenduri cukur jambul anaknye. Dah siap pack in a very nice packaging kagum sungguh tgk! Ku amik satu pack, tapau bwk balik since today dah berazam nak pose ganti insya Allah. Bau bukan main harum semerbak bila opismate2 mkn reramai. Adus tergodanye aku!

Tetiba teringat, aku fully bf…kata org kena pose from makan pulut and laksa setahun takut nanti anak meragam.

Aiseh patut makan atau tidak maghrib nanti?
Ape kata survey ahakkssss teringin gilerrrr dah almost setaun tak makan pulut kuning nih!!!

Bila dah pose ni, nafsu mkn mencanak-canak…dlm otak dah terpk nak buat:
- Light cheesecake ala2 la boheme – ni gara2 kak tini la post gambar cheesecake dia yg mengancam itu!
- Cream cheese brownies – gara2 farra dah mention dlm blog dia :p
- Oat chocolate chips kegemaran kami sekeluarga – walaupun belum raya lagi :p
- Cream caramel
………………

Adus baru pukul 2:34pm…..

7 comments:

Farra said...

mm..nak buat brownies tu tade cheese la plak...

pulut kuning tu boleh la makan, sket jek..yg lebih kasi pruz oke..susah kalau bab teringin ni..wajib dilangsaikan ...hehe

lg bape hari nak ganti ni? huhu..moga selamatttt

y@tipruzz said...

nk ckp pon malu.
tolak today ade 17hari lagi :(

aku ngan pruz mmg suke banget pulut kuning. Mak aku mesti msk time raya..huhu sedapnyerrrr!

ct_nurmarlissaa said...

ermmm memang best tuh,,,,teringgin jugak nih....anyway..saya yg call arik tuh tanya sofa set u...

y@tipruzz said...

ohh okie. salam perkenalan :)

laydida said...

any specific reason ke tak bole makan laksa? kite makan sebulan lepas pantang, alhamdulillah takde masalah to meeself or baby. i think it depends on tuan punye badan kot? some scientific info or meds opinion would be much helpful =)

y@tipruzz said...

kata org2 tua and akak2 opis, laksa takleh sbb masak 2x. Kite penah mkn time firas 3 bln, terus dia meragam lama giler...so laksa off from my list :p But anyway yep i agree, it depends on ur baby...but not my body la..sbb meeself mmg bley pulun je anything hihi

Farra said...

aku pon suka gila makan pulut..so time bf makan gak cuma kurangkan kuantiti

like laksa, MIL kata kene pantang 1year, mungkin sesuai utk org kedah..but for me lps 2 bulan dah makan je..sbb bukan makan everyday pon

cemana la aku nak kene ganti nanti sebulan gaks..huhu..kene buat calendar la nanti