18 March 2010

haruskah???

Kelmarin meeting habis pukul 730pm, sampai rumah pukul 8pm. Mujurlah ade tea-break in between, kalau tidak harus perutku kelaparan nak tunggu dinner. Selesai solat dan dinner,terus cuci pinggan, lipat kain 2 bakul, dan kemas bilik bawah. Kenapa sgt efficient mlm tadi? hehe sebab family mak mertua dan abang ipar akan sampai hari ini. Maka imej kenalah dijaga ye dak? if not tip top pun at least sedap mata memandang kata orang :p Mujurlah hubby akan duduk rumah hari ni, dan volunteer untuk vacum dan kemas apa yg patut...tq yang!

Hari ni schedule penuh, back to back meeting yg saya pasti akan berlarutan hingga ke malam lagi. Nasib badan...mujur saya masih mampu mengawal stress level :) Kepala ligat mencari idea. Patutkah saya mencari excuse utk pulang awal? Boleh ke saya cakap....saya kena balik awal bos, mak mertua satu family datang dari kampung nih..nak kena bawak mereka makan sate Hj Samuri malam ni! Anda agak, bos saya boleh buy in tak with such excuse???

Apa2 pun, esok kami semua akan bercuti-cutian di PD yey! First thing in the morning i'm gonna switch off my hp so that it's obviously unreachable :p Kerja byk pending, tapi kalau fikir kerja, sampai bila pun takkan habis ye tak. Family comes first, dan yg pasti i truly deserve a break....tak bley keje berat2 nanti adik baby stress hohoho

5 comments:

Farra said...

aku last wk ada sampai umah 8.30pm :(..enjoy ur olidayy! kami je tak gi oliday this wk sob sob

ummi said...

kalau akak, akak terima sebab akak pun guna alasan yang sama he he. nway, sekali sekala je kan, bukannya every week pon.

tinidewi said...

eheh. kalau aku, dah panik dah dik. mujur sekarang boleh angkat telefon, hello justin, SOS do you have domestic helper available this saturday morning? ke3x.

Farra said...

aku sbg bos sgt terima alasan tu, bukan salupon

in fact aku penah minta tak join mtg kalau byk buang masa aku & my boss very understanding! as long as we deliver the output

y@tipruzz said...

meeting penting...sbb nk devise plan for the whole yr. Aku plak still baru, byk benda baru aku nk kena blajo n absorb. See la how...anyway hatiku still tenang sbb esok dah cuti...so kalo balik kol 10pm mlm ni pon aku bley terima laie :p