25 April 2011

Big Breakfast Mc D

Ahad yang sangat fulfilling. Mana taknya, mama dengan penuh bersemangat bangun jam 5am, dan mula iron baju, sapu lantai, kemas rumah, etc. Jam 7.30am, abah tanya nak breakfast apa, tiba-tiba terlintas di fikiran mama....Mc D!!! Abah cakap mahal, tapi mama tahu abah memang peminat tegar pancake Mc D, dan jika disuarakan hasrat ni kpd the eldest two, derang pasti happy! So lepas fikir 5 minit, kami pun decide untuk pergi ke Mc D dekat Saujana Impian, lepas makan boleh terus shopping groceries di Giant :)

Abah terus mandikan the eldest two...sementara mama siapkan Ammar. Ala tak mandikan pun, setakat tukar pampers, dan calit2 powder sikit kasi wangi. Tak payah risau yer dik, mama dan abah pun tak mandi! hihi pengakuan ikhlas lagi jujur ni okey :p



Ammar dah kenyang. Kami makan Big B, Ammar makan bubur carrot+tenggiri slice...habis satu bekas!!



Nak jimat, kami pilih Family Box RM24.90 - consists of 2 burgers, 1 set of burger+scramble egg, 2 pancakes, 3 pcs hashbrown + 3 hot coffee/tea. Kalau nak hot milo, tambah RM1. Pancake dia memang terbaekkk, sangatlah lembut dan fluffy, dimakan bersama dgn maple syrup uh uhhh sedap giler lebih kurang sama macam pancakes dekat Hungry Jacks yg kami penah try dekat airport GC dulu. Sape pandai buat pancake selembut Mc D ni, silalah kasi resepi dekat saya!!! Oh hash brown dia pon terbaek...rangup di luar sedap di dalam :)

mereka berdua je yg dah mandi :) Tgh pulun hash brown....



Nampak gambar pancake yg sedap itewww...dimakan bersama maple syrup & butter..sedap!!



Eloklah ni...dua orang budak tak mandi :p



samalah jugak dgn budak ni...konon nak cover comot sarunglah cardigan dan tepek bedak :p



Kasi can mereka main dekat playground kejap...lepas tu off we went to Giant utk beli brg, malangnya business start pukul 9.30am..isk isk apola...so kami terus cabut ke Tesco dan teruskan aktiviti membeli sampailah jam 11.30am.



p/s:


Mama tanye Idlan.."best tak breakfast dekat Mc D?"


Dia jawab "best!!!.....Lain kali nak breakfast kat sini tiap-tiap hari."


Amboi anakku, kalau mama dapat bonus every month boleh la nak makan kat sini everyday :p

7 comments:

mak ude said...

mak ude pon bfast mcd hotcakes last weekend..yumyum

yatiscloset said...

:p
2 ketul tak kenyang kan??? hehe

laydida said...

irene dari jauh kalau nampak sign M tu dia tau dah..mesti tanya, "nak pegi makan burger ke ni?"

ni sbb salu sgt bawak bekfas McD. but seriously,cant help it lah..trasa bermakna sket quality time pepagi sabtu dgn ahli keluarge bila tayah masak breakfast :P

yatiscloset said...

Huda- part tak masak tu mmg dah slalu dah, asal weekend je kuar x lekat kt umah langsung :p

but seriously, ramai kan bekfas kt sini hehe

Ummu Auni said...

aku tak pernah, macam mana tu?

Farra said...

penah brekfes gak mcd 2 kali ..mmg le sodappp..dah bayor mahal hahaha

yatiscloset said...

aini - u shud try out at least once, bak kata huda, serius rasa hepi bila anak2 hepi..dpt spend quality time together gitewww

farra - dappp kan hotcakes dia..isk ko ade resepi bley jadi fluffy gitu tak...kasikla aku!!