21 September 2012

What did we buy in Bandung

Don't get me wrong. Bukan baru balik Bandung yer..in fact i was in KL since the past few weeks, and now in office doing my usual office works :) I was doing some clean up on my hard disk last night. Tertengok folder 'trip Bandung', so i clicked and opened and waallaaa memori lama terimbas kembali hehe. We went to Bandung yearsss ago, to be exact in 19 Nov 2007. Yes u read me right, 2007 okay dah berzaman dah tuh...baru anak sorang time tu hoho. Then i googled my blog posting to find the bandung entry and i got only one..with no pics at all. Ahh sedih giler...yela zaman tu org sibuk update in fotopages, tak pandang sgt blogspot nih.To find my short Bandung entry, just click on the label on your right side bar.

so joms kite layan gambar...kite upload yg penting2 je yer!

Nasi ayam penyet. Haa 1st time kenal ayam penyet kat bandung la...sedap bangat! Ni mkn kat atas fudcot di Pasar Baru...murah jer...tak igt brape.

dah lupa ni nasi jenis ape...sedap gaks.

Idlan was close to 3yrs old that time...how time flies! Kalau tunjuk gambar ni kat dia mesti dia tak igt.

Bandung supermall

kurus je anak bujang mama time nih

Haa 1st time mkn JCo donuts kat bandung lah. Time tu JCo belum menembusi pasaran Malaysia...so bila mkn tu rasa walllahh sedapnyer donut nih. Tapi JCo ni agak kecik dan fluffy, mkn 3 ketul baru kenyang!

kain lace pink ku yg masih elok tersimpan dlm almari dan belum berjahit! Disebabkan murah, beli jela even though time tu tak tahu bila masa la nak pakai baju kain lace...:p Tak igt brape RM/mtr...

Hotel Kedaton. very nice...tak mahal sgt rasanye around RM170-180/night..lupa dah. Tapi sgt dekat ngan pasar baru..best best!


huish semak samun. next time i should hv taken the room pic just right after we entered the room.

nasi ape tah dah lupa. Yg ni mkn kat restoran mahal sket...lepas penat shopping

satu lagi kain chiffon lace yg sgt cantik kaler dia..yg ni rasanye beli 3 mtr kot...konon nk buat dress sbb time kawin dulu pakai dress. Tapi now anak dah 3 alignment dah lari bley pakai dress lagi ke?? akakakka duk diam2 dlm almari lagi la jawabnyer!

kain sulam. Yg ni dah jual pada kawan...macam biasa beli tapi later on malas nak antar jahit bole?

Antara t-shirt idlan yg dibeli di FO. Mmg murah..tp x igtla brape. Skarang ni masih elok, sudah diturunkan kpd Firas :)

hak milik Firas jugak sekarang nih!

OKBG ni sudah selamat menjadi hak milik Ammar :) Untung ada semua anak laki nih, semua leh turun-temurun hoho

Korang perasan tak ai slalu sgt pakai brooch purple berbentuk hati tu? ahh brooch kesayangan tuh...everytime pakai tudung purple wajib pakai brooch ni walaupun ade brooch purple lain. Igtkan beli kat kk, rupanya dibeli di bandung!! wahh sudah 5 tahun usia dia masih elok batu2 tu sumer :)

my favourite!!! antara benda yg wajib dibeli jika anda jejak ke bandung. skang ni dah macam2 perisa ade..coffee, cheese, keladi, etc...

So teringin ke nak repeat ke Bandung?
haha kalo ikut keinginan, of course la nak. Tapi bila tgk tiket AA skang ni uish mahal benar...lagi murah pegi Jakarta or HCM. Tapi siapa yg tak pernah pegi tuh, kalau ade rezeki lebih bolehla buat lawatan sekali seumur hidup ke Bandung..confirm tak menyesal :p

10 comments:

Smiley said...

aku tak penah gi bandung
ade la keingingan..tp bottom 5 la kot..eheh

jahit la kain tu..at least 1! jahit3!

ok cer citer yg gi bandung ni naek flight apa? how much?

eh aku pon nak wat la entry jogja ehehe in 2009

y@tipruzz said...

Naik AA la. Tix tak igt brpe..zmn tok kaduk kn sure murah dulu

X tahu nk jahit bj kurung moden ke ape ke fesyen nye huhu

Anonymous said...

yati, if confuse tak tahu nak jahit paten ape, jual kat su..ehehehe... :)

-suryati-

y@tipruzz said...

Hehe sayangla sue takmo jual :)

Smiley said...

baju kurung moden pls

Anonymous said...

Idlan muka sebijik cam Firas...

y@tipruzz said...

Kena rephrase..firas sebijik cam idlan :p

Ummu Auni said...

tak nak jual ke kain tu :P

y@tipruzz said...

Huish ramai gak peminat lace ni rupanyer. Eni ko kn br blk sana ntah2 byk blom jahit laie :p

eLLe said...

ala yati, figure x lari langsung pon even dah anak 3..buat je dress cepat..hehehe..