30 September 2012

Ammar Fitri is 2 years old!

Our little munchkin turns 2 yrs old already...how time flies! Dulu masa dalam perut panggil 'adik baby', now no more baby dahla kan hihi. Hari ni kami potong kek lagi..buat kali kedua..hari tu time open house raya dah potong, kali ni mama macam extra rajin buatlah lagi. Walaupun besday Ammar kelmarin sebenarnya, tapi disebabkan kami 'ditinggalkan' 3 hari kerana abah ke KASTEL Melaka, tunggu jugakla abah balik hari ni utk potong kek :) Mujur 3 hari je, kalau 3 bulan abah tinggal...mahu haru biru kehidupanku :p

Alhamdulillah, menjaga Ammar ni agak senangla jugak berbanding si abang-abang. Hikmah susu ibu, Ammar jarang sangat sakit i.e. demam atau sesema atau batuk...3 penyakit yg seakan sebati dgn baby dan kanak2 betul tak. Ammar tersangatlah manja, sangat attach dgn mama, sangat cheeky, senang manja dgn orang, dan suatu yg sangat ketara yg tidak ada pada si abang2, dia ni suke guling atas lantai kalau dtg tantrumnya isk ntah mane dia blajar ntah!

Kisah lahir Ammar agak unik, anyway setiap kisah kelahiran anak2 kita pasti berbeza antara satu sama lain ye tak...kiranya antara memori termanis (ke pahit? haha) dan moment indah yg pasti akan diingat oleh setiap ibu2 yg melahirkan. Klik sini utk kisah lahir baby Ammar ---> SINI
Mengandungkan Ammar tidak susah, tapi saat melahirkan tu agak tragik la jugak. Tapi apa2 pun syukur semuanya selamat...dan Ammar pun sihat walafiat hingga sekarang :)

devils food choc cake with coffee buttercream + ganache. Kek kegemaran anak2 kami buat masa ini...hehe


abang ngah tgh takde mood..baru pas merajuk!

ok ade org nak kidnap lilin mama!

dgn babah tersayang! Babah jgn tinggal kami lagik tauuuuu hehehe


Ni sesi potong kek masa birthday Ammar setahun. Potong dgn kawan2 dekat taska Nur Addin. Innocent betul muka saya time tuh :p

Ammar day 1. Kecik comey je masa nih :) 29.09.2010

Ammar @ 2 months old

Ni masa zaman kegemilangan susu ibu saya. Meriah stok mama time tuh...tapi comes Ramadhan, stock depleted dgn sgt laju sekali! Opss bukan edisi menunjuk yer...ni semua kenangan mama..sangat penting untuk mama simpan terpahat dlm memori, Supaya nnt membakar semangat bila mama ade adik baby baru lagi...kalau ade la? hihi

siap beli deep freezer sebab nak simpan susu saya...tapi sekarang semua ni tinggal memori sajalah. EBM mama sudah zero sejak saya berusia setahun enam bulan. Sejak itu jugaklah mama terpaksa supplement kan saya dgn susu formula. Walau bagaimanapun, susu mama saya tetap yg terbaik dan terPALING saya suke sehingga kini. Yesss dulu kini dan selamanya insya Allah!

To my beloved Muhammad Ammar Fitri, mama doakan agar kamu terus membesar dgn sihat, sentiasa dilindungi Allah di mana sahaja kamu berada. Semoga kamu menjadi insan yg soleh, yang sentiasa berpegang kpd agama Islam dan berpandukan iman dalam segala perbuatan kamu.

Mama, abah, abang Idlan & abang Firas sangat sayang kamu. Sayang sangat-sangat2lahhhhhh!!!

Luv always,
-mama yg comel-

3 comments:

Liza said...

Happy birthday Ammar. Mohajadi anak soleh. Byk tul EBM tuh. Kena cuba lagi utk next anak,sbb ritu tewas di tgh jln gak. huhu...

yatiscloset said...

tq auntie n salam kenal!

next anak insya allah bley try lagi. myself time anak 1st mmg zero knowledge pasal bf, so menyusu smpi 4 mths jer. menyesal sgt time tu :(

Smiley said...

happy besday Ammar!
FYI, kami tak potong lg kek for Muaz 3rd besday huhu