02 October 2012

Drama Adam dan Hawa

This drama surely has made me smiling from ear to ear all the time. Even listening to its song alone has cherished my usual boring day at work…giler sungguh penangan AH nih :p Like I said to my geng lunch mates, aku tak turun lunch pon dah kenyang dengar lagu nih (haha derang cakap ai poyo tapi mmg betul sgt poyo kan!)  Yesterday my colleague next to me bluetoothed the song to my pc which I later sent to my Note, and I was like listening to the song while settling my office work, from noon…till I got back home. Sepanjang drive pasang lagu tu…giler giler and surprisingly I never get bored over it. In fact pagi ni masih pasang lagu yg sama dari rumah hingga ke ofis…arghhh sengal rasa.

I really like Ain Hawani. She’s good, her acting is truly superb! She’s even better than lots of super senior actress out there. How I hope and wish that she will win any movie or film award very soon. hebat hebat! For those who are yet to get hook on this drama, haha beware yer. Once you start, there will be no turning back definitely. Bertabahla utk habiskan 80 episode altogether! 

Now I’m glad I bought a Note. Can watch AH anywhere anytime muahahaha

For those who doesn’t subscribe to Astro (like me!), no worry. Go to your browser and look for http://dramaonlineuntukanda.blogspot.com or www.dailymotion.com to watch the drama. Thanx to those who are kind enough to upload all the episodes on the net, u guys really rawks la!

Nak jadi sengal macam ai jugak? ha carikla lagu Muara Hati by Hafiz and Dato’ Siti. If u don’t like the song, leave the comment here. If u really2 like it, hehehe pasangla dari pagi sampai petang macam saya. Konfem senyum sorang2 sambil buat keje ofis…tak caya ha pi tgk cermin atas meja korang tu :p

Ok dokie... pegila sambung keje ofis nuh...:) Malam ni bley sambung tgk lagi. Jangan tengok kat ofis tau...tak baik!!

7 comments:

tini said...

nadiya ni dah pernah mng award pelakon harapan (tak ingat anugerah yg mana, FFM kot) untuk watak die dalam filem cun :)

CT said...

yup...betul tu tini...nadiya nissa ni pernah menang award as pelakon pembantu kalo x silap...pernah tengok citer cun? dia ada gak dlm movie tu as adik si hero yg comel tu...

by d way, bukan awak je kemaruk lagu tu...my 1st daughter pun..huhuhu die lagi layan AH dari kite...

y@tipruzz said...

Omg kak ct...budak kecik pon kemaruk dasat nih.

Aahh betul ofismate kp dia jd budak cacat dlm filem tuh

y@tipruzz said...

Omg kak ct...budak kecik pon kemaruk dasat nih.

Aahh betul ofismate kp dia jd budak cacat dlm filem tuh

ieka said...

dalam banyak2 program tv.. i think i have missed out this. never had the chance to even watch it out.. perhaps kalau rasa nak tgk tu kena make sure takde keje lain dulu kot? hiihih takoot plak dgr

LiTtLe^m3 said...

samala kak... i can listen to the song at office from morning to evening :D

y@tipruzz said...

Ieka..sesungguhnya anda sgtlah rugi hihi. Tgkla dear..cfm x nyesal or buang masa

Baiti - kannnnn so far x bosan2 lg sengal rasa :p