12 April 2015

Day 12 post op

Irfan is still on cpap machine. They tried to reduce the level fr 6 to 5 and see if he can tolerates well with the reduced o2 support. Secretions are still a lot, hence the frequent suctioning. His recessions look improving n not as bad as before alhamdulillah. The doctors also decide to stick with ebm and believe it will help a lot in building his own antibodies...insya Allah (Dr Alexis ckp susu Novalac AR tu taste awful hihi)

Semlm mama dan abah hantar abg2 ke rumah nek umi kejap..so that abah pun boleh stay kat hosp tgk Irfan :) Oh ujian kafa first sem baru2 ni abg idlan dpt no 1..abg firas no 2. Mama dgn abah mmg x sangka part abg firas tu hehe. Paling best, dia mintak hadiah nk main ipad tiap2 hari haha sabor jela. Insya Allah bila sayang dah baik, kite keluar celebrate sama2 yer. Mama tahu abg2 dh boring lama x keluar jln2 hihi.

Semlm lepas blk hospital kami semua pegi bli buku latihan utk abg2. Sian abg idlan, mama langsung x sempat nk buat revision dgn dia tahun ni. Jadi skang ni kami dh antar abg idlan pegi tuisyen. Kalau tidak dulu2 mesti abah dgn mama yg ragging dia belajar setiap kali nk exam :p Tahun ni mama langsung x sempat sentuh buku abg idlan..x tahu ape yg dia blajar etc. Abg firas takpe, baru darjah 1..jadi mama abah x risau sgt. kasi chance dia enjoy lagi...

Ok sayang, mama dh abis pam. Sweet dreams. Jgn lupa mimpikan mama abah yer :)

3 comments:

Farra Da Smiley said...

Tahniah idlan & firas πŸ‘πŸ‘

Ummu Auni said...

Congrats idlan & firas!!

UMMIE COLLECTION said...

alhamdullillah hri ni lega skit nek umi bca info about irfan...moga Allah permudahkan sgalanya buat cu nek umi ni. Then idlan/firas ...tunggu ya nanti kita celebrate sma2 ya bila adik irfan shat...insyaallah