16 April 2015

Day 16 post op

It gets tougher as days passed by. Kadang2 mama rasa takut nak bangun pagi dan drive ke hospital, takut nk mendgr update terbaru Irfan, takut nk menerima kenyataan yg agak pahit utk ditelan. Bila mama tak update blog, maknanya mama terlalu sedih utk berkata2..down.. rasa sgt lemah. Deep down inside i know the surgery has failed, they are still looking up for answers, dan mama abah hanya mampu berserah dan berdoa sayang. Jika ini yg ditakdirkan utk irfan, kami akan terima dan redha insya Allah.

Byk kali doktor2 di sini tanya mama..are u a doctor? prof lucy di icu ni siap tanye..are u a paeditrician? mungkin derng pelik bila dgr mama sebut byk medical terms yg jarang org sebut. Derang x tahu siang mlm mama google n korek segala mcm info tentang penyakit sayang ni. Byk yg mama belajar..tp tak dinafikan, semakin byk yg mama tahu, semakin takut mama nk menghadapi hari2 yg mendtg sayang..Allah je yg tahu. Ada hikmahnya mama tak amik matriks sains bio kat ukm dulu. Mama mungkin boleh lulus cemerlang, tp rasanya mama x boleh jd doktor sbb mama terlalu lemah part nk kawal emosi. Silap hb mama menangis sama2 dgn mak pak patients hehe. Lagi satu, kalo mama pegi ukm dulu, mesti mama x jumpa abah sayang yg cool dan hensem tuh hehe. Untung sgt sayang ada abah yg sentiasa nmpk tenang, positif dan support mama everytime mama berduka. Ish abah mesti perasan bila baca ni :p

Laryngomalacia is a journey that we never planned, but insya Allah we will guide n embrace it together with you. Be strong sayang, moga dgn izin Allah irfan akan sembuh suatu hari nanti..amin.

12 comments:

Anonymous said...

Ya Rabbi,
Berilah keberkatan dalam hidup kami.
Ya Jabbar,
Kuatkanlah langkah kami agar selalu di jalanMu...
Ya Rahman..
Mudahkanlah urusan kami..
Ya Lathiff...
Lembutkanlah hati kami...
Aminnn....

asmasalleh said...

hari hari... kita bace belek blog awak for some update.. setiap kali ada update.. kita tatau nak tulis ape or komen ape (no words can describe or take away your pain my dear..) Moga Allah berikan kekuatan utk awak, pruzz dan baby irfan.. Insya Allah hanya yang terbaik telah di rancang utk kita semua.

Jangan nangis selalu keyh.. nnt penat body dan mental.. hugsss dari kejauhan.. sobb sobbsss.. (eh tulis komen pun nak nangis sekali.. huwaaaa)

y@tipruzz said...

tq korng/anonymous. kite everytime updet blog n bc komen korng pon akan meleleh air mata...

Farra Da Smiley said...

tak dpt bayangkan keadaan ko yati menjalani life routine..ie masih masak tak for dinner? sbb sume benda nak buat rasa tak kene dek ingat Irfan..aku pon counting dah nak masuk 3 wks Irfan kat Hospital...
apapon jaga diri jaga kesihatan
moga dipermudahkan segala urusan dan redha dgn qada' dan qadar

y@tipruzz said...

mestilah x msk fara hihi
nk rasa gembira pon susah..hilang rasa nikmat bahagia. kdg2 rasa x fair utk abg2 dia..mcm2 derng nk citer, tp susah mama dia nk fokus :(

Anonymous said...

yakin semestinya ada hikmah di sebalik apa yg jadi...moga dimudahkan urusan dan baby irfan recover cepat...

Ummu Auni said...

Yati, moga ko kuat. Irfan is a strong baby. Insya Allah, he will sail this through. Tak ada apa lagi yg nak cakap, tak tahu nak kata apa. Hari2, blog ini aku tuju. Walaupun small update, but at least we know your pain. Hugs yati..mama kena kuat

siti zurina said...

Moga tabah dan kuat yati, didoakan irfan diberikan kesembuhan. Kuatkn semangat k! :)

Anonymous said...

Yati.. Semoga irfan cepat sembuh.. Aku pon pernah dok icu time husband aku kritikal last year.. And tau apa perasaan ko.. Apa2 pon insya Allah.. Kamu sekeluarga doakan irfan cepat sembuh.. Aminn -anis salwa osman-

aida said...

To baby irfan, you are such a strong baby.. to yati, moga dimudahkan segala urusan

aida said...

To baby irfan, you are such a strong baby.. to yati, moga dimudahkan segala urusan

Qurratu' Aini said...

kak yati,
be strong ya... insyaAllah, Allah knows best! ada byk hikmah Allah sediakan tuk kak yati sekeluarga.. semoga baby irfan & kak yati sekeluarga terus kuat untuk hadapi semuanya...

tatau nak ckp camna.. ssh nak tahan air mata, lagi taip lagi nak keluar...

- Aini SMTC IT Secretariat -