09 April 2015

Day 8 post op

Semlm merupakan antara hari yg paling sedih buat mama. Condition sayang makin teruk, HR consistently high above 200, semua doktor2 kat icu berkerumun di tepi sayang and mama was pushed aside. Mcm dlm drama, tp berlaku dpn mata mama..ke atas org yg mama sayang.

Prof buat scope lg skali tgh hari..redness, high possibility of infections, tissue flopping again, swelling subsided partly. Dan yg paling meruntun jiwa, possibility for a 2nd surgery for the 1st one may not be done enough. Cpap taken off, a stent was put thru ur nose to keep the airway open. Sedated every 6 hourly to reduce distess. Frequent suctioning still.

Sedihnya mama Allah je yg tahu. Mama nangis sepuasnya dekat surau..walaupun depan Prof mama dgr explanation dia dgn agak tenang.

Mama x pasti apa yg berlaku dan menanti pd hari2 yg mendtg. Mama cuma mampu berdoa dan merayu pd Allah moga sayang akan sembuh suatu hari nnt..we will keep praying for u sayang. pls stay strong yer.

5 comments:

hana zali said...

Puan
Kuatkan diri puan, apa pun yang terjadi, hanya Allah sahaja tahu yang terbaik untuk Irfan.... semoga puan terus diberi kekuatan menghadapi apa jua yang mendatang....

Farra Da Smiley said...

Serahkan pd Allah yg maha berkuasa
Hanya doa yg dpt aku bantu yati tiap kali lepas solat & ms solat hajat
kuatkan semangat demi Irfan
hugs

Nurhafizzah Ahmad said...

Doa Fizzah semoga akak terus kuat. Insya'ALLAH baby Irfan akan sembuh. bersama-sama kita letakkan keyakinan sepenuhnya Allah Maha Pengasih Maha Penyayang akan berikan Irfan kesembuhan..

Katrina Dambul said...

Hugs.. Semoga baby irfan cepat sembuh, amin.. Take care of yourself gak yati..

Anonymous said...

Assalam

Yati dear, so sorry kita baru tahu pasal baby irfan.. lama tak on fb so tak tahu cerita.. besar ujian Allah utk awak & pruzz.. Allah nak bagi pahala & nikmat yg lebih besar insya Allah.. banyak2 bersabar ye yati.. dan serahkan kepada Allah yang Maha Berkuasa.. insya Allah kita sama2 berdoa utk baby Irfan.. take care of yourself too dear...

Julie