07 April 2015

Day 7 post op

Irfan's recovery progress has been stagnant, not getting worse n not getting better either. We just need to be patient n give him time. Today the ENT n ped tried to take off the cpap machine for a while but Irfan couldnt breath properly room air, hence back to cpap again but at a lower dose. No fever or any sign of infection alhamdulillah. At certain point of times he looked very calm n composed, but most of the times the RR and recessions are quite significant. Today Irfan tidur lena, being sedated 6 hourly to reduce the distress.

Ustazah Sue (ustazah abg idlan di Kafa) ada call mama tadi tanya pasal Irfan bila ternampak posting abah di fb. Biasalah mama bila buka suara bercerita psl Irfan mesti akan menangis. Irfan dan baby ustazah Sue sebaya tau..beza sehari jer. Ustazah akan minta anak2 kafa utk baca yasin dan doa selamat buat sayang. Abg idlan, firas dan ammar pun setiap mlm mesti solat hajat buat Irfan. Abg2 semua tak sabar nk Irfan blk rumah tau :) Mama pun rindu sgt nk peluk Irfan, breastfeed, dodoi irfan bila irfan nangis...aduhai lama dah mama tak dengar suara irfan menangis.

Dah seminggu mama jadi exclusively pumping mother. Setiap 3 jam mama akan pam susu irfan...tapi tgh mlm kdg2 mama terlajak gap sampai 4-5 jam iskk tido mati mama nih! huhu
Setiap pagi sebelum 830am mama akan sampai kat hospital. Keluar awal mcm nak pegi ofis, route pun sama cuma terlajak ke depan sket jer utk jumpa Irfan hehe.

Hari ni mama pecah rekod langsung x nangis kt hospital tau..god job mama! Bila tgk irfan tidur lena dan tenang je, hati mama pun rasa tenang :) Tapi time update blog ni..time drive blk tadi..mama tetap sob sob huhu..hati mama rasa luluh sgt bila terbyg wajah irfan.

Cepat baik yer sayang. Moga Allah sembuhkan sayang mama sepenuhnya amin ya rabb.

6 comments:

Anonymous said...

Lega dengar...

Farra Da Smiley said...

Seminggu dh irfan kat spital..cepat sembuh hero

Ummu Auni said...

Yati & pruzz sekeluarga mesti kuat! Think positive. Kami mendoakan untuk irfan cepat sembuh

mak ude said...

Recovering from such procedure is no easy feat for his little body. What he needs is time. Yang kita boleh buat, doa Allah permudahkan utk baby Irfan. He's in our prayers all day everyday. Irfan, we love you and ganbate ne!

zaridz said...

Insyallah baby irfan kuat as strong as his mama and abah. Get well soon sayang.

hana zali said...

Assalamualaikum... semoga anak u cepat sembuh....
Maaf bertanya. Saya nampak ada post u last year yang state TGI Fridays ada sijil halal.... sijil halal dari mana ye?... coz arini boss sy nak blanja makan kat cni coz dia naik pangkat. Just nk confirmkan sj