06 September 2006

accident

Dpt call mlm tadi dr abang informed yg adik kitorang accident ptg kelmarin. Aku tanye teruk ke..abg aku jwb, adela patah sket2, skang kat emergency ward. Aku terkejut plak, terus tanyer..koma ke weh? Abg aku jwb..tadela sampai koma...(sambil tergelak-gelak).

Rupanye adik patah sebtg gigi kapak, gigi kapak satu lagi patah separuh. Bibir bengkak kena jahit. Bila ditanye camner berlaku exactly, dia tak brape igt..dia cuma kata dia naik motor, nak elak lori, then tergesel wira, and jatuh.

Hmm skang tgh mkn soft food, jaw dia bengkak teruk...tp mujur tak patah sana-sini alhamdulillah.

Nasihat aku, kpd bebudak di luar sana yg baru dpt lesen, bwk motor tu berhati-hati, jgn ikut darah muda, kalo accident ke ape ke...mak ayah jugak yg penat ke hulu hilir menjaga dan sebagainyer........sigh*

Adik tuh baru je balik kl sabtu lepas cuti seminggu, patutnyer ahad ni balik KK balik, ni dah jadi camni..ntah kot postpone balik sana..........

5 comments:

myjulieyana said...

takpe.. a lesson.. next time lebih hati2 insyallah..

aida said...

hopefully your adik will be allrite.. lamo kot MC?

yatipruzz said...

dia blajar lagi tak keje lagi kak hehe

aida said...

eh belajar pun takleh dpt MC ka?

yatipruzz said...

mc dapat hhehe...aku terlupa plak blajar pon ade mc serius aku tak terpk (sbb aku dulu mane ade mc2 ni..ponteng ade ler)