25 September 2006

Hari Pertama dan Kedua

Nampak gaya belum apa-apa lagi dah off track dari jadual asal :p

1 Ramadhan
sahur - kami terbabas, dua-dua tak bangun, aku tido lambat buat biskut, husband tido lambat study utk klas....kunci pukul 430am jam di tutup balik!
buka - nasi ayam dan steam bread pudding - kira balas balik la penangan tak sahur pagi tadi hehe

2 Ramadhan
sahur - nasi ayam semlm, plus telur dadar
buka - tomyam campur seafood+vege yummylicious...msk pas sahur tadi...balik umah panaskan jer, dan goreng french fries/telur dadar sket penambah lauk

Esok, lusa, the day after lusa.....harap2la masih lagi rajin yah yah!

p/s: pediasure @ carrefoure tgh offer...packing baru tutup purple tu RM50.50, biasa rm54.

12 comments:

puterikiut said...

wah rajinnye yati masak tiap2 hari.. bertuah pruz.. chaiyo chaiyo..

puterikiut said...

wah rajinnye yati masak tiap2 hari.. bertuah pruz.. chaiyo chaiyo..

yatipruzz said...

uiks kak nieta, bear in mind..ni baru 2 ramadhan...hehe still a longggg way to go :p

ummi said...

journey of a thousand miles begins with the first step. alah bisa tegal biasa. selamat memasak to us all.

ps akak takleh lah nak bg iman pediasure. kalau rm50 setin, dia minum 8 tin, tak ke rm400 tu ish ish ish.. sib baik dia boleh minum essential.

araamy said...

hari2 makan telur... tak turun aaa berat pruzz... hehe

yatipruzz said...

hehe ari tu telur dadar, semlm telur bungkus...telur sumber protein yg berkhasiat haha

p/s: pruzz x kisah berat dia naik :)

Anonymous said...

uiks yati..pediasure tu yg 900 grams ker yg 400 grams tu? kalo yg 900 grams tu still murah dr sustagen ek..hehe..ingatkan pediasure mahal lagi dr sustagen...

slamat memasak yer...n slamat berbuka..

-su-

yatipruzz said...

900g - rm50.50

slamat berbuka jugak!

farradasmiley said...

selamat berpuasa yati!

wat tom yam guna cube or wat sediri. Kalau sendiri pls share recipe.

Ab pon minum pediasure as supple. Tapi perasan tak Pedi ada 2 jenis? Kami guna yg sket murah tu. Beli kat carre4 gak harga only RM46. Biasa RM52

yatipruzz said...

heh Farra u're back! bz eh lama menyepi?

pediasure yg murah sket tu packaging lama, tutup putih kan. bezanyer yg baru ade tambah satu nutrien ape tah - prebiotik kots.

tom yam aku guna cube, tp tu utk kasik dia berkaler. kalo ko nk wat sendiri tuh, tayah buh cube, kaler dia putih la kan cam chef wan nyer tuh hehe. Ko buh serai, daun limau purut, asam limau, bawang,cili padi...cam biasa jela..nk pekat ko blend benda2 tuh except cili padi tumbuk jer.chef wan siap buh daun pudina kot!

farradasmiley said...

penah try wat sendiri guna resipi gitu la ..tapi tak kick aaa
cemane la agaknya org thai ni buat ek

yatipruzz said...

hehe aku taknah mkn tomyam kat thailand so tak tahu caner rasa dia.

so far tomyam feveret aku is malee dengkil..tade sape bley lawan lagi!