24 March 2009

jatuh lagik?

Anak teruna ku jatuh katil lagi pagi kelmarin!
In fact yang ke-3 kali dah...adoilaaa am truly a bad momma :(
Walaupun katil dah penuh kena kepung all sides, nampak gaya dia dah berjaya panjat bantal tu dan terjun tiruk dr katil kami.

Dan pagi tadi ku tinggalkan dia dlm baby cot sementara bersiap ke opis.
Jenguk bilik, tengok2 dia dah berpaut ke tepi cot tuh, kepala dah jenguk2 ke bwh.
Adus hampir luruh jantungku..mujur tak terjun tiruk dari cot!
Nasib ku pantas..kalo idak nauzubillah.

Belum masuk 8 bln, tapi ku kira si adik ni agak advance....
meyusur still belum laju dan expert,
tapi dah sibuk angkat punggung dan praktis hikmat menyengetkan diri.
Ku agak dia mahu blajar merangkak dan duduk kots..2 in 1 at a time :)

Oh satu lagi, dah pandai menyembur2 kan air liur dgn jayanyer.

p/s: nota utk diri sendiri, berat dia 7.4kg....makin lama makin tak naik...maintain kecik comei je.
okie dokie for today...sambung wat keje balik :)
Old pic - Firas at 6 months.
Tenang sket otak bila tgk gambar dia hehe

7 comments:

mak ude said...

nak jd diver kot firas nih..
by the way, congrats for the convo.

Farra said...

selamat berconvo!!

tidur atas katil ker? bukan atas tilam saja?

tini said...

anak buah aku yang nak masuk 7 bulan tu dah 8kg lebih dah. lenguh dah nak bawak die lama2 :)

y@tipruzz said...

tq unda!

farra - atas katil sbb tu la jatuh :( Maybe pasni downgrade ke katil single yg sliding bwh tu kots.

tini - aku pegang kata2 pro bf mom cam limaunipis, baby bf berat mmg ringan sbb susu ibu kurang fat hehhe

tini said...

ehehe susu adik aku banyak fat la tu kots. adik aku tu pun fully bf gak sampai skang. takpe kurus ke tembam ke yg penting sihat walafiat :)

shafiati said...

congrats yati..
ala...ciannyer si firas ni..mama downgrade la sket..tido bawah le..

su dulu pun gitu...mmg husband soh tido bawah je bile balqis dah skali jatuh..disebab tido atas tilam nipis jek, sakit plak blakang, then beli la tilam tebal semata tuk tido kat bawah...berkorban ape saja...hehehe

CT said...

xpun..ape kata momma invest beli katil king...ehehe or doublekan katil queen..;)