30 March 2009

UUM's convocation 28th March

Kalau nak recap perjalanan MBA ku ni, rasanyer tulis 3 hari 2 malam pon tak habis cewahhh...

Oct 2006 - start enrol MBA. Masa tu idlan baru setahun 10 bulan. Ku masih ingat, every time nak pegi klas, dia mesti nangis nak ikut, pegang2 grill tu sambil tgk mama drive kluar dr porch. Sayu rasa. Tinggallah dia kat rumah dgn abah. Abah la yg tolong mandikan, suap makan, bancuh susu...pendek kata sumer benda buat dgn abah every weekend. Lama2 terus dia rapat dgn abah.

April 2007 - conceived adik idlan. Lucky tade morning sickness n watnots. Ikutkan due date 31 Jan 2008, which means aku kena defer study time pantang nanti.

9 July 2007 - confirm miscarriage. Spotting kluar right after aku sit for 0ne of my final paper. tak ingat paper ape. Tapi yg pasti, even tho dah kuar spotting, nak sedapkan hati dinner tu kami kuar pi Jusco nak tenangkan fikiran :p Esok tu pegi klinik jumpa gynae, terus kena buat D&C. The following week pegi ke klas seperti biasa, no pantang2 whatsoever. Classmate pon ramai tak tahu aku pregnant, apetah lagi miscarriage.

Nov 2007 - alhamdulillah conceived again. Due date 15 August 2008. Pregnancy kali ni very smooth-sailing...tade morning sickness, baby baik je dlm perut. Peneman setia mama ke kelas. Indirectly dia dah blajar decision analysis, economics, finance, accounting, etc. Gempak baby mama...very the advanced gitu hehehe

27 July 2008 - alhamdulillah submission of my last final paper - corporate finance. MERDEKA!

And exactly a week after that, on the Olympic day, Firas was born into this world. Semoga bijak bila dah besar nanti ok!!!

See, in summary mmg short je....tapi penat jerih sepanjang setahun 9 bulan tu Tuhan je yg tahu hehe.

Apa2 pon, ku takkan dpt jejak kaki ke atas stage tu tanpa pengorbanan si suami tercinta. Dia la yg remind aku suruh buat assignment, dia yg tolong jaga idlan, dia la yg keep on kasi physical and moral support. Ikutkan hati, harus ku ponteng klas banyak2 :p

Thank you soooo much B...you're my one and only. The kids must be proud to have a father like u. Takde pruzz, takderlah yatipruzz :p




11 comments:

Farra said...

tahniahhh!

penat ker?? firas pon happy mama convo

ShaFiAti said...

congrats yati...:)

mak ude said...

ape idlan amik gambar pegang crotch tuh..isk isk..
firas dh byk rambut la..

puterikiut said...

congrats dear.. atas semangat & usaha yang cukup berbaloi kan.. :)

y@tipruzz said...

tq all!

yep farra penat giler, lagi penat dari blajar dulu kots. Perut lapar giler, pala dah pening, hujan lebat giler, hood jatuh dlm air b4 posing gambar studio, kaki melecet, jauh berjln dr satu hall ke satu hall..adus sumer org macam nak pengsan.

Mujur convo skali jer :p serik rasa ehehe

Nazmi said...

congrats! ^^

tini said...

congrats yati :)

Farra said...

yati~secara positif..itulah hikmah baby tak panjang umur in july 07, ko tak defer study .. kes aku defer 2 sem..lps sambung cgpa drop sket sbb masa kelas susu asyik meleleh kot :p haha..

y@tipruzz said...

yep..mmg tu la hikmahnyer.

kalo firas lahir time aku study, mau hancur terus cgpa aku pasal dia cranky sokmo time memlm. Konfem aku tido dlm klas all the time!

eZa said...

congrats! congrats! :)

ieka said...

congrates yati.. adeh bila plak nak sampai time kite ni heheh