10 April 2009

Alhamdulillah......

for the dried longan and red dates work for me!

They do wonders in which my supply increase about 3-4oz each day...though not that material to some but still it means a lot to me :) Actually i felt a bit down since the first two days shows no effect at all. However i made myself to continue drinking it...berkat kesabaran org kata :) Now i drink twice, morning before go out and evening, after came back from work. I wonder should i drink more than that, say take it as the usual plain water, will that makes even a more substantial effect? hehe let's see over the weekend okeh!

Anyway, happy 8 months old Amir Firas! Sempena masuk bulan ke-lapan ni dia bantai minum 33.5oz dua hari lepas! Adus kusss semangat ku...mujur kelmarin back to normal 28oz. And ohh amir firas dah berjaya duduk kadang-kadang. Menyusur belum laju lagi tapi sibuk angkat bontot mau duduk/crawl.

Buat si abang, Happy 4yrs 4 months! If before this sokmo kena cubit dek abah everytime kejut bgn kencing waktu malam, now abang dah good. Kejut elok2 dia pon bangun gi toilet without putting any drama watsoever. Gud gud jimat ongkos mama ngan abah tayah spare pampers :)


Favourite port adik...masuk bawah meja selongkar magazine

and masuk bawah meja makan carik mama kat dapur :p

11 comments:

Farra said...

sihatnya firas!

ShaFiAti said...

Alhamdulillah..semoga yati tabah until firas 1 yr k..if stok dah over, leh ler extend until m1.5 yrs..:)

y@tipruzz said...

farra - kecil molek jek orgnyer :p

su - still x cukup utk daily intake dia n kena top up ebm

mak ude said...

comellnnyaaa firas..geram mak ude tgk..
aik idlan..gonjeng je..

sikulat said...

firas cam lebih ensem daripada idlan laa.. muhehehe

y@tipruzz said...

ude- gonjeng abahnyer punyer pasal huhu. Tu pon dia mau kacau rambut firas..haishhh tidak kuizinkan!!

semah - masuk contest baby johnson agak2 bley menang tak ahaksss

tini said...

firas nampak cam arab skit :) kuatkan semangat, dapat bf full sampai 1 year pun dah alhamdulillah. ni supply dah bertambah, kena start buat stok2 dgn lebih banyak la :)

Zuedin said...

terukan kak yati chaiyok chaiyok.

ku consume fenugreek capsule je since tak larat nak buat mender lain

y@tipruzz said...

fenugreek tu beli online ke?
mmg ade effect ke kt awak?

kite cam muak la nak telan air longan ni. seumur hidup mmg taknah mkn longan...kira paksa rela ni huhu

jeti said...

yati..betul ke sampai 28 oz? sekali minum brape oz? kalo 4 oz, means 7 botol tu + dgn mkn...takut terbazir if each time minum tak abih & dibuang..sayang tu ..

y@tipruzz said...

betul...aku mmg tanye budak nursery habis ke dia minum...depa kata habis!

time dia masuk 8 bln hari tu dibantainyer 33.5oz...mujur the next day back to 28oz :p

anak aku mkn 2x je kat nursery...pagi derang x sempat suap. kat umah aku kasik 3x.